Ana içeriğe atla

Kupta Tiramisu (çikolata kremalı)



Hem görüntüsünden hem de tadından ötürü yapmayı en sevdiğim sütlü tatlı kupta tiramisu. Ben lezzetini biraz değiştirmek için sütlü kremanın altına ve üzerine çikolatalı krema ilave ediyorum. Bazende sadece altına kremalı mus koyuyorum, işte o zaman harika bir lezzet oluyor.
İleride onun da tarifini eklerim umarım.



Malzemeler:

3,5 su bardağı süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
300 gr labne peynir
1 paket vanilya
6 tane kedi dili bisküvi

Şurup için;
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı neskafe
2 çorba kaşığı toz şeker

Çikolatalı krema için;
1 paket(200 gr) krema
100 gr bitter çikolata
1 fiske tuz

Hazırlanması:

-3,5 su bardağı süt, yumurta sarıları ve 2 kaşık elenmiş unu tencerenize alıp blendırla homojen bir görünüm alana kadar çırpın.
-Tencerenizi ocağa alın ve kısık ateşte fokurdayıncaya kadar sürekli karıştırın.
-Kaynamaya başladıktan sonra karışımı blendırınızla düşük hızda karıştırmaya başlayın ve sırayla şeker, labne peynir, vanilyayı ekleyin.
-Homojen bir karışım elde ettikten hemen sonra tencerenizi ocaktan alın ve blendırınızı en yüksek devrine getirerek 2-3 dakika karıştırmaya devam edin.
-Oda ısısında beklettiğiniz kremanızı ara ara karıştırarak (kabuk tutmasını önlemek için) tamamen soğumasını bekleyin.
-Şurup malzemelerinin hepsini karıştırın ve bir taşım kaynatın, soğuması için kenara alın.
-Bisküvileri soğuyan şuruba batırın ve her bir srvis bardağına birer bisküvi yerleştirin.
-Çikolatalı kremayı hazırlamak için kremayı küçük bir sosluğa alın ve ısıtın.
-Isınan kremaya küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı ve tuzu ilave edin.
-Çikolata erimeye başlayınca sosluğunuzu kenara alın ve sürekli karıştırarak homojen bir görünüm almasını sağlayın.
-Bisküvilerin üzerine biraz çikolatalı krema ve en üstede birer kepçe labneli kremadan ilave edin.
-Buzdolabında en az 4 saat beklettiğiniz tatlınız servise hazırdır.

Yorumlar

  1. Harika olmuş.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. umutlu hayat; teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. Görüntü nefis,ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  4. yıldız; teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  5. Off çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güveçte Yoğurt

Özellikle ev hanımlarında doğal yaşama doğru inanılmaz bir merak başladı son zamanlarda; büyük şehirlerde bile kendi yoğurdunu, reçelini, tarhanasını... yapan maharetli pek çok hanıma rastlamak mümkün. Güveçte yoğurt mayalamak da benden bir hatırlatma/tavsiye olsun istedim.
Yöntem klasik yoğurt mayalamakla aynı ancak unutmamanız gereken nokta güveç kabının ısısını klasik kaplara göre daha uzun süre muhafaza etmesi; bu nedenle güveçte yoğurt mayalayacaksanız üzerini biraz erken açmanızı tavsiye ederim. (uzun süre sıcak kalınca yoğurt ekşiyor)Oda ısısına gelene kadar yerinden kıpırdatmayın ve mayalandıktan sonra 1 gün yoğurdunuzu tüketmeyin(yoğurda kaşık değdirmeyin) , böylece kıvamı tam olarak tutacaktır. Ben bu iş için sırlı ve kapaklı bir güveç kullanıyorum, yaklaşık 2 litre süt için 2 tatlı kaşığı yoğurtla mayalamak yetiyor.Ancak dolaba koyarken kapağının çok iyi oturmadığını göz önüne alarak üstünü folyoyla kapatabilirsiniz(dolaptaki kötü kokuların yoğurda sinmemesi için).



Ben sıcak …

Kısır (Bol Salçalı, Domatessiz)

Daha önce verdiğim kısır tarifi bazı misafirlerimden az salçalı hatta light kısır yorumunu almıştı. Bu kısır biraz daha acı,domatessiz, bol ekşili ve salçalı kısır sevenlerin hoşuna gidecek kıvamda.
Tarifi arkadaşım, eski komşum Fatma Hanım'dan öğrendim ve  favori tarifim oldu, diğer tarifi daha hafif tadları tercih ettiğim dönemlerde yapıyorum.

Malzemeler:

350 gr köftelik bulgur(2 su bardağı)
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı domates salçası
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
Yarım demet nane
Yarım su bardağı sıvı yağ
Çeyrek su bardağı zeytinyağı
1 orta boy soğan
2 çay kaşığı kaşığı tuz(salçanız tuzluysa tuzu dikkatli ayarlayın)
1 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı reyhan (mor fesleğen)
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı isot
2 orta boy salatalık
1 küçük boy göbek salata

Hazırlanması:

-Ayıklanmış bulguru, genişçe bir tepside sıcak su ile karıştırdıktan sonra üzerini bir kapakla kapatın.
-Bulgurlar şişip…

Profiterol

Profiterol sevmeyen var mı bilmem? En azından sevmeyenlerin azınlıkta olacağını düşünüyorum. Tamamen ev yapımı profiterol gibisi yok bence. Burada kullanılan çikolatalı sosu bir kenara not edip istediğiniz her yerde kullanabilirsiniz. Yapımı zahmetli ama sonucuna kesinlikle değen bir zahmet. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta topların hamurunun kıvamı ve doğru fırınlanması. Çabuk şişen bir hamur olduğu için aldanıp erken fırından alırsanız hem toplar söner hem de yoğun bir yumurta kokusu alırsınız.Aşağıdaki rengi (altın sarısı) alana kadar pişirmenizi öneririm. Ben 200 derece turbo fırında 20-25 dakika pişirmenin yeterli olacağını düşünüyorum.Özellikle 20 dakika fırın kapağını kesinlikle açmayın. Burada kullanılan hamur "şu hamuru" ve ekler pasta yapımında yada daha büyük toplar halinde yapılarak yazın içerisine dondurma doldurularak sunulabilecek alternatifli bir hamur.Kısacası garantili "şu hamuru" tarifi arıyorsanız tam yerindesiniz.

Profiterol toplarını 1 g…