26 Şubat 2011 Cumartesi
Kupta Tiramisu (çikolata kremalı)
Hem görüntüsünden hem de tadından ötürü yapmayı en sevdiğim sütlü tatlı kupta tiramisu. Ben lezzetini biraz değiştirmek için sütlü kremanın altına ve üzerine çikolatalı krema ilave ediyorum. Bazende sadece altına kremalı mus koyuyorum, işte o zaman harika bir lezzet oluyor.
İleride onun da tarifini eklerim umarım.
Malzemeler:
3,5 su bardağı süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
300 gr labne peynir
1 paket vanilya
6 tane kedi dili bisküvi
Şurup için;
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı neskafe
2 çorba kaşığı toz şeker
Çikolatalı krema için;
1 paket(200 gr) krema
100 gr bitter çikolata
1 fiske tuz
Hazırlanması:
-3,5 su bardağı süt, yumurta sarıları ve 2 kaşık elenmiş unu tencerenize alıp blendırla homojen bir görünüm alana kadar çırpın.
-Tencerenizi ocağa alın ve kısık ateşte fokurdayıncaya kadar sürekli karıştırın.
-Kaynamaya başladıktan sonra karışımı blendırınızla düşük hızda karıştırmaya başlayın ve sırayla şeker, labne peynir, vanilyayı ekleyin.
-Homojen bir karışım elde ettikten hemen sonra tencerenizi ocaktan alın ve blendırınızı en yüksek devrine getirerek 2-3 dakika karıştırmaya devam edin.
-Oda ısısında beklettiğiniz kremanızı ara ara karıştırarak (kabuk tutmasını önlemek için) tamamen soğumasını bekleyin.
-Şurup malzemelerinin hepsini karıştırın ve bir taşım kaynatın, soğuması için kenara alın.
-Bisküvileri soğuyan şuruba batırın ve her bir srvis bardağına birer bisküvi yerleştirin.
-Çikolatalı kremayı hazırlamak için kremayı küçük bir sosluğa alın ve ısıtın.
-Isınan kremaya küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı ve tuzu ilave edin.
-Çikolata erimeye başlayınca sosluğunuzu kenara alın ve sürekli karıştırarak homojen bir görünüm almasını sağlayın.
-Bisküvilerin üzerine biraz çikolatalı krema ve en üstede birer kepçe labneli kremadan ilave edin.
-Buzdolabında en az 4 saat beklettiğiniz tatlınız servise hazırdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bu poğaçaların tarifi elimdeki kaynakta(Sofra dergisinin çok eski bir sayısı,Emine Beder'in tarifi) midye çörek olarak adlandırılmış ama...
-
Özellikle ev hanımlarında doğal yaşama doğru inanılmaz bir merak başladı son zamanlarda; büyük şehirlerde bile kendi yoğurdunu, reçelini, ta...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
Harika olmuş.ellerinize sağlık
YanıtlaSilumutlu hayat; teşekkür ederim
YanıtlaSilGörüntü nefis,ellerinize saglik
YanıtlaSilyıldız; teşekkür ederim...
YanıtlaSilOff çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık :)
YanıtlaSil