8 Nisan 2010 Perşembe
Muzlu Kek/Muffin (sütsüz,yoğurtsuz)
Aslında muzlu tatlılar benim damak tadıma çok uygun değil, hatta muzlu sakızı bile sevmem. Evde kararan muzları değerlendirmek adına ve de en önemlisi süt ürünleri alerjisi olanların tüketebileceği nadir tariflerden olması sebebiyle rahatlıkla yaptığım keklerden biridir. Eğer muz aroması sevdiğiniz bir lezzetse bu keki de beğeneceğinize eminim.
Ben çocuklara daha cazip geldiği için keki küçük kalıplarda pişiriyorum. Siz büyük kalıpta da aynı tarifi pişirebilirsiniz; tek fark pişme süresinin uzunluğu olacaktır, bir de daha kalın kabuklu bir kekiniz olur.
Malzemeler:
3 adet olgun muz
3/4 bardak toz şeker
3/4 bardak sıvı yağ
1 yumurta
Yarım limon
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1,5 bardak un(gerekirse un ilavesi yapılmalı)
1 çimdik tuz
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Hazırlanması:
-Yumurtayı ve şekeri geniş bir kaseye alın ve çatalla çırpın, üzerine muzları ilave edip ezin.
-Kaseye sıvıyağı,yarım limonun suyuyla köpürtülmüş karbonatı, tuzu ve vanilyayı da ilave edip mikserle düşük hızda karıştırın.
-Muzlar biraz pütürlü kalabilir, pişerken eriyecektir.
-Son olarak unu da ilave edip büyük bir kaşıkla yada spatulayla iyice karıştırın.
-Karışım normal kek kıvamından daha yoğun olmalı, gerekirse un ilavesi yapın.
-Karışımı muffin kağıtları yerleştirdiğiniz küçük kalıplara yerleştirin ve önceden 170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
-Büyük kalıp kullanacaksanız pişirme süresi 45-50 dakika olacaktır.
-Fırını kapattıktan sonra kekinizi fırında 5 dakika dinlendirin ve ılıkken üzerine pudra şekeri serpip servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bu poğaçaların tarifi elimdeki kaynakta(Sofra dergisinin çok eski bir sayısı,Emine Beder'in tarifi) midye çörek olarak adlandırılmış ama...
-
Özellikle ev hanımlarında doğal yaşama doğru inanılmaz bir merak başladı son zamanlarda; büyük şehirlerde bile kendi yoğurdunu, reçelini, ta...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
Ellerine sağlık. Çokta güzel görünüyorlar ...
YanıtlaSilArzu; teşekkür ederim, ikram ettiğim muz severlerde tadının da çok iyi olduğunu söylediler
YanıtlaSilMuz yerine kakao koysak olmaz mı ?
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilşeker sanırım yumurta il çırpılıyor değilmi bazı muffin tariflernde sonradan katılıyor. eklememişsiniz merak ettim.
YanıtlaSilEvet ,gözümden kaçmış detay olarak tekrar yazdım. Teşekkürler
Sil