24 Eylül 2009 Perşembe

Çikolatalı Zebra Kek


Kek sevmeyen çocukların bile severek yiyeceği, yapımı çok keyifli ve kolay bir tarif.

Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
3/4 su bardağı süt
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
1,5 su bardağı un
2 silme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
40 gr bitter çikolata(küçük parçalara ayrılmış)
40 gr fildişi çikolata(küçük parçalara ayrılmış)

Üzeri için;
40 gr sütlü çikolata
2 yemek kaşığı krema yada tereyağı
2 yemek kaşığı toz antep fıstığı

Hazırlanması:

-3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı sıvıyağ, 3/4 su bardağı süt, 1 pk vanilya, 1 pk kabartma tozu, 1,5 su bardağı un ve 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi karıştırma kabına alınarak mikserle iyice çırpılır.
-Karışımın yarısı ikinci bir karıştırma kabına aktarılır ve içerisine 2 yemek kaşığı un ve 40 gr fildişi çikolata ilave edilip çırpılır.
-Kalan karışıma da 2 yemek kaşığı kakao ve 40 gr bitter çikolata ilave edilip bu karışımda homojen bir görünüm alıncaya kadar çırpılır.
-Katı yağla sadece tabanını yağladığınız 22 cm'lik kelepçeli kalıba küçük bir kepçeyle 1 kepçe kakaolu karışımdan dökün ve ortasına 1 kepçe sade karışımdan döküp bu işlemi karışımlar bitene kadar tekrarlayın.
-Kekinizi önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin ve sönmüş fırında 10 dakika dinlendirin ve kalıptan çıkarıp soğuması için kenara alın.
-Üzeri için küçük bir tavada kremanızı/tereyağınızı ısıtıp küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı içerisine ilave edin ve sürekli karıştırarak eritin.
-Hazırladığınız sosu ılıkken kekinizin üzerine yayın ve fıstıkla süsleyin.

3 yorum:

  1. Bediacim gercekten harika gorunuyor ellerine saglik. vicdansiz bilgiislemcimiz yuzunden teriflerine ayda bir bakabiliyorum :)tekrar eline saglik..deneyecegim...

    YanıtlaSil
  2. Ayy ama çok şeker olmuş ya..
    Kibarcık kibarcık :)
    Ellerin dert görmesin arkadaşım...
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...