8 Eylül 2009 Salı

Fırında Karnıyarık


Eski yazılarımın bazılarında da belirttiğim gibi annem yemek yapma konusunda çok iyi olmasına rağmen sıra tarif vermeye gelince gerçekten durum umutsuz bir hal alıyor. Yemekleri yaparken asla ölçü kullanmaz ve genellikle yaptığı yemekler bir orduyu doyurur.


Bu yemek; tatil ziyaretinde bizim için yapıldığından göz ucuyla da olsa püf noktalarını yakalamaya çalıştım;

-Patlıcanlar soyduktan sonra üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürüp fırın tepsisine yerleştiriyor 200 derece ısıtılmış fırında kızartıyor (böylece karnıyarığınız çok hafif olacak).
-Annem kıyma yerine kuzu etiyle yaptırdığı satır kıymasını kullanıyor, gerçekten tavsiye ederim.
-İç malzemesine soğan, sarmısak, bol domates, çarliston biber, maydanoz, bol karabiber, tuz, zeytinyağı ve tabii ki satır kıyması ilave edip kzarttığı patlıcanları doldurup karnıyarıkları fırınlıyor.

6 yorum:

  1. Nerdeyse bütün anneler aynı, hepsi göz karara yapar yemeklerini:) Allah başımızdan eksik etmesin.

    Pek severim karnıyarığı. Annenin ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Immm süper görünüyor. Anenenin ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  3. Canım genelde büyüklerimiz tarif vermekte çok zorlanıyor, kayın velidem çok şeker oluyor tarif vermeye kalkınca, kadınlar alışmış göz kararı ne yapsınlar :)
    Annenin ellerine sağlık canım...
    kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  4. Papatya Prenses;sanırım bu göz kararı işi benimde başıma musallat olacak,özgün tarif gibisi yok

    YanıtlaSil
  5. Arzu; tadıda çok güzeldi, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. Sevde;teşekkür ederim, annem tarif vermeyi çok sevmediğinden tarifi alıncaya kadar sorgudaymış hissi veriyor

    YanıtlaSil

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...