8 Eylül 2009 Salı
Fırında Karnıyarık
Eski yazılarımın bazılarında da belirttiğim gibi annem yemek yapma konusunda çok iyi olmasına rağmen sıra tarif vermeye gelince gerçekten durum umutsuz bir hal alıyor. Yemekleri yaparken asla ölçü kullanmaz ve genellikle yaptığı yemekler bir orduyu doyurur.
Bu yemek; tatil ziyaretinde bizim için yapıldığından göz ucuyla da olsa püf noktalarını yakalamaya çalıştım;
-Patlıcanlar soyduktan sonra üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürüp fırın tepsisine yerleştiriyor 200 derece ısıtılmış fırında kızartıyor (böylece karnıyarığınız çok hafif olacak).
-Annem kıyma yerine kuzu etiyle yaptırdığı satır kıymasını kullanıyor, gerçekten tavsiye ederim.
-İç malzemesine soğan, sarmısak, bol domates, çarliston biber, maydanoz, bol karabiber, tuz, zeytinyağı ve tabii ki satır kıyması ilave edip kzarttığı patlıcanları doldurup karnıyarıkları fırınlıyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
-
Daha önce verdiğim kısır tarifi bazı misafirlerimden az salçalı hatta light kısır yorumunu almıştı. Bu kısır biraz daha acı,domatessiz, bo...
-
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
Nerdeyse bütün anneler aynı, hepsi göz karara yapar yemeklerini:) Allah başımızdan eksik etmesin.
YanıtlaSilPek severim karnıyarığı. Annenin ellerine sağlık..
Immm süper görünüyor. Anenenin ellerine sağlık....
YanıtlaSilCanım genelde büyüklerimiz tarif vermekte çok zorlanıyor, kayın velidem çok şeker oluyor tarif vermeye kalkınca, kadınlar alışmış göz kararı ne yapsınlar :)
YanıtlaSilAnnenin ellerine sağlık canım...
kocaman öpüyorum...
Papatya Prenses;sanırım bu göz kararı işi benimde başıma musallat olacak,özgün tarif gibisi yok
YanıtlaSilArzu; tadıda çok güzeldi, teşekkür ederim.
YanıtlaSilSevde;teşekkür ederim, annem tarif vermeyi çok sevmediğinden tarifi alıncaya kadar sorgudaymış hissi veriyor
YanıtlaSil