13 Nisan 2010 Salı

Tahinli Kurabiye


Süt alerjisi olanların rahatlıkla tüketebileceği besleyici ve lezzetli bir kurabiye tarifi. Maalesef bizim ufaklığın öğütülmüş susam ve ceviz alerjisi de olduğu için bu kurabiyeyi yiyemedi.
Tarif Ganne'den alındı ve evde yaklaşık 2-3 aydır beklemekten katılaşmaya başlayan (humus yapmayada fırsat bulunamadığı için)tahinde mükemmel bir lezzete hizmet etmiş oldu.
Sadece tarifte belirtilen un miktarı bana fazla geldi; 4 bardağın tamamını malzemeler üstüne boşaltıp yoğurunca artık çok geç olmuştu. Siz 3,5 bardakla yoğurmaya başlayın derim.
Özellikle tahinli çörek sevenlerin beğeneceği bir kurabiye. Aynı zamanda çocuklar için oldukça besleyici ve farklı kurabiye tarifleri arıyorsanız listeye rahatlıkla alabilirsiniz.

Malzemeler:

1 su bardağı sıvı yağ( fındık yağı kullandım)
1 su bardağı tahin
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı pudra şekeri
3,5-4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Hazırlanması:

-Sıvı yağ, pudra şekeri ve tahini karıştırın üzerine 3,5 su bardağı elenmiş un,kabartma tozu, vanilya ilave edin.
-Hamur elinize yapışmıyorsa un miktarı yeterli gelmiş demektir. Son olarak cevizi de ilave edip yoğurun ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
- Yağlanmış kağıt serdiğiniz tepsiye dizdiğiniz kurabiyeleri 180 derece ısıtılmış fırında hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin.
-Kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra tepsiden alırsanız dağılmazlar.

2 yorum:

  1. merhaba.poğaçanızın tarıfını yapmıs ve cok mennun kalmıstım.şimde sıra bunda.sanırım süt alerjisi olanın susam ve cevize de alerjisi oluyor bızde aynı dertten muzderıbız susam ve cevız de yıyemıyoruz.sıze bır sorum olucak baska nelere alerjısı cıktı oglunuzun susam ve cevıze alerjısını pişik yapınca anladım belkı bu sefer tedbırlı olurum tavsıyelerınızle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevaplardaki gecikme için üzgünüm, bazı uğraşlardan dolayı yoğun bir dönemimdeyim. Benim oğlum çok alerjik bir çocuktu; fındık, badem, dut, karpuz,portakal, yumurta akı.... Sanırım en çok bunlara allerjisi vardı. Ama şimdi oldukça iyi hatta geçen hafta ilk kez yarım bardak kakaolu süt içti.

      Sil

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...