16 Nisan 2010 Cuma
Dereotlu Poğaça (Karbonatlı)
Daha önce maydanozlu yeşil poğaça olarak yayınladığım ve severek yaptığım bir tarif.
Hamuru peynir ve tereyağı ile yoğrulduğu için çocuklar için besleyici olduğunu düşünüyorum.İsterseniz içine dereotu yada maydanoz koymadan da yapabilirsiniz ama ben en çok dereotlusunu yapmayı seviyorum maydanozu bir şekilde tüketiyoruz zaten ama dereotu farklı aroması sebebiyle her zaman kullanılamıyor.
Artık kahvaltıda poğaça keyfini toplu bir harekete dönüştürmek lazım "en azından haftasonu kahvaltıları poğaçasız olmasın"...
Mutlu haftasonları...
Malzemeler:
100 gr tereyağı
150 gr beyaz peynir (sert olursa daha iyi olur)
2 yumurta( 1 sarı üzerine)
1 çay kaşığı karbonat
1/2 limon suyu
1 demet dereotu
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz(peynirin tuz oranına göre ayarlayın)
Susam ve çörek otu
Hazırlanması:
-Fırınınızı 190 dereceye getirin ve tepsisine yağlı kağıt serip kenara alın.
-Tereyağı, ufalanmış peynir, 2 yumurta(1 sarı üstü için ayrılcak) , 1/2 limon suyunda köpürtülmüş karbonat ve tuz büyük bir kasede iyice karıştırılır.
-Üzerine unu eleyin, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
-Son olarak yıkanmış ve doğranmış dereotunu hamura ilave edip yoğurun.
-Hamurdan küçük parçalar koparın ve poğaça şekli verip yağlı kağıt döşediğiniz tepsiye dizin.
-Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu yada susam serpin.
-Önceden 190 derece ısıtılmış fırına poğaçaları sürün ve üzeri kızarıncaya kadar pişirin.(yaklaşık 20 dk)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bu poğaçaların tarifi elimdeki kaynakta(Sofra dergisinin çok eski bir sayısı,Emine Beder'in tarifi) midye çörek olarak adlandırılmış ama...
-
Özellikle ev hanımlarında doğal yaşama doğru inanılmaz bir merak başladı son zamanlarda; büyük şehirlerde bile kendi yoğurdunu, reçelini, ta...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
harika görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık
YanıtlaSilbi sey anlamadim !! sen anladiysan arap ol :D insallah
YanıtlaSilKARBONAT ŞARTMI KABARTMA TOZU KULLANSAK OLMUYOR MU ?
YanıtlaSilBu poğaça için karbonat kullanılmalı,kabartma tozu aynı dokunun oluşmasına yetmiyor
Silsuper oldu favorilerime aldım paylasım icin tesekkurler.
YanıtlaSilAfiyet, seker olsun
SilELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilBen biraz da sirke ekledim ve gerçekten çok güzel oldu ,yıllardır aradığım kıyır kıyır poğaça tarifini buldum sonunda teşekkürler:)
YanıtlaSilAfiyet olsun, bende sirkeli deniycem. Sevgiler
Sil成人a片
YanıtlaSil免費交友聊天室
夜未眠成人網
玩美女人
台灣線上遊戲
中部人聊天室
色情漫畫
黃片下載
本土自拍
免費視訊