11 Mart 2009 Çarşamba

Açma

Pastane açması lezzetinde ve pişerken kokusuyla evinizde buram buram iştah açacak bir lezzet. Varsa ekmek makinasıyla yada mikserinizin hamur yoğurma ucuyla yoğurmanızı tavsiye ederim. Hamura katacağınız un miktarını hamurun kulak memesi yumuşaklığında olması gerektiğini unutmadan ayarlamalısınız. Orjinal tarifte yaş maya kullanılmıştı ve açmalar zeytin ezmeli yapılmıştı; daha önce zeytin ezmelisini de yaptım tadı çok iyi oluyor. Tarif Sofra dergisinin bir ekine ait, bu malzemelerle yaklaşık 16 açma çıkıyor.

Malzemeler:

2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kuru maya(elde yoğrulacaksa 1 paket instant)
Aldığı kadar un
1 yumurta sarısı (üzerine)
Çörek otu

Hazırlanması:

-Süt, yağ, tuz ve şeker ekmek makinasının tankına alın, en üste un sonra da maya ilave edin.
-Makinanın mayalı hamurlar menüsü seçin ve mayalanma sonunda hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın, elinizde biraz uzatın ve büküp halka şeklinde uçlarını birleştirin.
-Tepsiye aldığınız açmaları mutlaka 10 dakika ılık fırında mayalandırın ve sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin ve 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

7 yorum:

  1. hımmmm nefis görünüyorlar canım ellerine emeğine sağlık.sevgilerimle nilgün

    YanıtlaSil
  2. Nilgün; teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  3. MErhaba Gülmira,
    inan bana Kayınvalidem ilk kez bana geldiğinde blğg un kurtarıcım oldu, yaptıklarımıda çok beğendiler, ben ÖZEL olarak TŞK ederim :)
    Dün den itibaren Mikrodalga fırınım oldu :) ben sağlıksız söyleri nedeniyle mikrodalga fırın hiç kullanmamıştım. ama şimdi var, mikrodalga önerilerini bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  4. aysel; tarifleri deneyip sonuç bildiren ilk takipçi oldun zaten blog %70 senin için yapılmıştı.
    mikrodalgam yok o konuda tereddütlüyüm doğrusu zaten mutfağımda yer de yok ama kayınvalidem çok memnun özellikle buzluktan aldığı etleri çözdürmekte ve yemek ısıtmada çok başarılı buluyor
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. tşk ederim, blog hayat kurtarıcı oldu cideeennnnnnnn
    tşk ler

    YanıtlaSil
  6. İlk kez blogunuza uğradım ve gezdim. Tarifleriniz ve blogunuz gayet hoş. Yemek konusu ile ilgili biri olarak, blogunuzda ki çalışmalarınızda tarzınızı beğendim, bu vesile ile yazıyorum.
    Siz'e naçizane tavsiyem, blogunuzun akuyucularına daha bir kolaylık sağlaması açısından tariflerinizi sınıflandırmanız da büyük yarar vardır. Örneğin: Çorbalar, Talılar, Salatalar v.s. gibi.
    Çalışmalarınızda kolaylıklar, dileği ile..

    YanıtlaSil
  7. klasik tatlar;sanırım ne demek istediğinizi anladım ama bilgisayarda çok iyi değilim gruplama yapmaya çalışıcam.teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...