29 Mart 2009 Pazar

Yoğurtlu Ekmek


Ev yapımı yoğurtlar hazır yoğurtlara göre daha sulu olur(aslında bu su oldukça besleyicidir) ve bu sulanmış yoğurt kek, ayran, çorba ... yapımıyla değerlendirilir. Ben ekmek yapmak da iyi bir alternatif olabilir diye düşündüm ve tarifimi paylaşmak istedim.

Malzemeler:

1 su bardağı sulu yoğurt
1 yumurta
1/2 bardak su
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı un(yaklaşık)
2 tatlı kaşığı maya

Hazırlanması:

-Un ve maya hariç tüm malzemeyi ekmek makinanızın tankına alın ve üzerine elnmiş un en üste de mayayı ilave edin.
-Makinanızın temel ekmek menüsünü seçin.
-Bu malzemelerle 1000 gr. ekmek elde edersiniz, ekmeğinizi en az 2-3 saat dinlendirip tüketin.

1 yorum:

  1. Yoğurtlu ekmeği bende çok severim hatta şu anki yediğimiz ekmek bundan :)
    Ellerin dert görmesin arkadaşım...
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...