1 Nisan 2009 Çarşamba

Çemen

Evde bulunduğunda karşı koyamadığım 2 gıdadan biri çemen, diğeri ise nutellaydı. Her nedense bu aralar nutella etkisini azalttı ama çemen hala aynı iştah açıcılığını koruyor. Oldukça fazla ekmek yediren( özellikle sütlü yada yoğurtlu kızarmış ekmek) çemeni mümkün olduğunca seyrek yapmaya çalışıyorum; pek çok farklı tarifi olan çemende benim favorim annemin tarifi. Bol cevizle gerçekten çok ama çok lezzetli, özellikle haşlanmış yumurta, beyaz peynir ve bol kekikli zeytinle...Bu arada yumurtanın rengi sizi yanıltmasın buralarda olmanın güzel yanlarından birisi de köy yumurtası bulabilmek, renginin canlılığı fotoğraf hilesinden değil. Malzemeleri ölçü olarak veriyorum çünkü kişi sayısına göre kullandığım ölçü kabı değişiyor. Genellikle ölçü kabı olarak kahve fincanı, sadece kendim için yapıyorsam çorba kaşığı kullanıyorum. Baharat, sarmısak ve tuz miktarı damak tadınıza göre size kalmış.

Malzemeler:

2 ölçü domates salçası
1 ölçü biber salçası
1-2 ölçü sızma zeytinyağı
3 ölçü ceviz içi
sarmısak, tuz, karabiber, çemen, kimyon, isot

Hazırlanması:

-Tüm malzemeyi mutfak robotuna alın ve homojen bir görünüm alana kadar çekin.
-Buzdolabında ağzı kapalı olarak 2-3 gün saklayabilirsiniz.

6 yorum:

  1. köy yumurtası gerçekten süper görünüyor ne kadar şanslısın bulabildiğin için. çemenle iyi ikili olmuşlar. ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Evet köye dittiğimizde yumrutanın sarısı benide çok şaşırtıyor...
    Mübarek köy nede sağlıklı :)
    Çemen ve nütella yi bende severim...
    Ellerind ert görmesim arkadaşım..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Acı olduğu için yiyemediğim bir lezzet. Ama ben harik tüm hane halkı çok sever:) Fotoğrafda birde roka olsa süper olcakmış:)
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. Mutfaktaki deli;kendimi böyle avutuyorum.buralarda hayat biraz zor

    YanıtlaSil
  5. Sevde; gidebilecek bir köyünüzün olması ne güzel.

    YanıtlaSil
  6. Papatya prenses; aslında fotoğrafta yeşil bir şeyler iyi olurdu ama roka aklıma gelmedi doğrusu.

    YanıtlaSil

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...