21 Şubat 2010 Pazar

Haşhaşlı Açma


Daha önce yayınladığım açma tarifinin ezilmiş kahverengi haşhaş, şeker ve cevizle hazırladığım harçla tatlandırdığım hali.Tek tek açma haline getirmek yerine hamurun 1/3'nü aldım ve 3-4 mm kalınlığında açtım; harç malzemesini içine yayıp rulo halinde sardım. Rulomu gül böreği şeklinde sıkıca sarıp tekrar 1 cm kalınlığında açıp yağlı kağıt serdiğim tepsiye aldım. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece ısıtılmış fırında pişirdim. Kalan hamuru da klasik açmamdan yapıp fırınladım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...