21 Şubat 2010 Pazar
Haşhaşlı Açma
Daha önce yayınladığım açma tarifinin ezilmiş kahverengi haşhaş, şeker ve cevizle hazırladığım harçla tatlandırdığım hali.Tek tek açma haline getirmek yerine hamurun 1/3'nü aldım ve 3-4 mm kalınlığında açtım; harç malzemesini içine yayıp rulo halinde sardım. Rulomu gül böreği şeklinde sıkıca sarıp tekrar 1 cm kalınlığında açıp yağlı kağıt serdiğim tepsiye aldım. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece ısıtılmış fırında pişirdim. Kalan hamuru da klasik açmamdan yapıp fırınladım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
-
Daha önce verdiğim kısır tarifi bazı misafirlerimden az salçalı hatta light kısır yorumunu almıştı. Bu kısır biraz daha acı,domatessiz, bo...
-
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder