14 Şubat 2010 Pazar
Vişneli Etimek Tatlısı
Etimek tatlısının farklı bir tarifini ararken denediğim ve daha önce yayınladığım nar şuruplu etimek tatlısının vişne suyuyla yapılmış versiyonu. Vişneli ekmek kadayıfını yada hafif ekşi-şerbetli tatlıları seviyorsanız deneyebilirsiniz.
Sadece bu tarifte kullandığım muhallebi için tavuk göğsü benzeri bir tarif kullandım.Krem şanti kullanmak isterseniz, muhallebiyi tatlının üzerine sıcakken dökün ve soğuyunca krem şanti ile kaplayın.Ben şanti kullanmak istemediğim için muhallebi iyice soğuyunca blendırla pürüzsüz kıvama getirdim ve sıkma torbasıyla şuruplanmış soğumuş etimeklerin üzerine yaydım.
Daha farklı yumuşak bir muhallebi isterseniz diğer tarifteki(nar şuruplu etimek tatlısı) muhallebi oldukça ideal.Farklı sunumla etimek tatlısı hazırlamak isterseniz de bu tarifi denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
1pk etimek
1lt süt
1,5 bardak toz şeker
2 su bardağı un
1 pk vanilya
125 gr tereyağı
2 çorba kaşığı labne
kırık ceviz
Şurup için:
2,5 bardak toz şeker
2 bardak sıcak su
1 bardak vişne suyu
Hazırlanması:
-Etimeklerin tamamını uygun büyüklükte bir kalıba yerleştirin.(ben büyük boy diktörtgen borcam kullandım.)
-2,5 su bardağı şekeri teflon bir tencereye alın ve orta ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın.
-Şeker rengini kaybedene kadar eritmeye devam edin.(taneli bir görünüm olabilir önemli değil.)
-Eriyen şekerin üstüne 2 su bardağı sıcak su dökün.(karışım cadı kazanı gibi fokurdayacaktır,korkmayın ama suyu dökerken çok yakın durmayın)
-En son vişne suyunu da ekleyin ve 5 dk daha kısık ateşte kaynatın.
-Sıcak şurubu etimeklere dökün.
-Muhallebi için tereyağını tencerede eritip üzerine unu eleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
-Tencereyi ocaktan alıp karıştırmaya devam ederek üzerine yavaş yavaş sütü dökün ve ocağa alın.
-Eğer topaklanırsa bledırdan geçirip kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
-En son şekeri,labneyi ve vanilyayı ilave edip tekrar blendırlayın.(oldukça yoğun bir muhallebi oluyor)
-Muhallebi tamamen soğuyunca sıkma torbasıyla soğuyan etimeklerin üzerine sıkın, cevizle servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bu poğaçaların tarifi elimdeki kaynakta(Sofra dergisinin çok eski bir sayısı,Emine Beder'in tarifi) midye çörek olarak adlandırılmış ama...
-
Özellikle ev hanımlarında doğal yaşama doğru inanılmaz bir merak başladı son zamanlarda; büyük şehirlerde bile kendi yoğurdunu, reçelini, ta...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder