24 Şubat 2010 Çarşamba
Kandil Simidi Kurabiyeleri
Kandil simidi tarifinin kurabiyeleştirilmiş hali; kandil simidi ağızda dağılan yapısıyla bilinir ve yerken etrafa saçılan kırıntılarıyla uğraştırır. Bu tek lokmalık halleriyle yemesi daha kolay ve sunumu da farklı tuzlu kurabiyeleriniz olacak.
İçerisindeki yüksek yağ oranı durumu sevimsizleştirse de lezzeti ve pratik yapımıyla favori tariflerinizden olacaktır. Bu kurabiyeler de tereyağı kullanımını kabul etmeyen tariflerden, tereyağıyla denediğimde aynı kıvamı ve lezzeti yakalayamadım. Ama sıvıyağ olarak mutlaka zeytinyağı kullanmalısınız.
Dikkat edilmesi gereken diğer bir püf noktası da; un oranını fazla kaçırmamak, yoksa hamurunuz şekil vermeye çalışırken dağılabilir. Ayrıca hamuru dinlendirme kısmını da pas geçmemelisiniz.
Malzemeler:
250 gr yumuşak margarin
1 küçük çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta(1 yumurtanın akı ayrılacak)
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
4 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
4-5 su bardağı un(yaklaşık)
üzeri için susam, çörek otu
Hazırlanması:
-Margarini, zeytinyağını,2 yumurta sarısını+1 yumurta akını, toz şekeri, tuzu, mahlebi geniş bir kasede karıştırın; üzerine kabartma tozunu dökün ve kabartma tozunun üzerine sirkeyi döküp köpürmesini sağlayın. Karışımın üzerine 4 bardak unu eleyip hamurunuzu yoğurun, kulak memesi kıvamını elde edene kadar yaklaşık 1 bardak unu gerektiği kadar hamura ilave edebilirsiniz.
-Hamurunuzu iyice yoğurduktan sonra serin bir yerde yaklaşık 10-15 dakika dinlendirin.
-Tepsinize yağlı kağıt serin.
-Dinlenen hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp sosis kalınlığında rulo haline getirin ve ikişer santim genişliğinde kesin.
-Kestiğiniz parçaların üst kısımlarını önce yumurta akına daha sonra susam/çörek otu karışımına batırıp tepsiye dizin.
-Tüm kurabiyeler hazırlanınca önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
*Dilerseniz bu tarifle küçük simitler yapıp klasik kandil simidi de yapabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bu poğaçaların tarifi elimdeki kaynakta(Sofra dergisinin çok eski bir sayısı,Emine Beder'in tarifi) midye çörek olarak adlandırılmış ama...
-
Özellikle ev hanımlarında doğal yaşama doğru inanılmaz bir merak başladı son zamanlarda; büyük şehirlerde bile kendi yoğurdunu, reçelini, ta...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
Ellerine sağlık nefis görünüyor. Böyle kurabiye gibi yapmak gerçekten çok iyi bir fikir. Paylaşımın için teşekkürler. Sevgiler...
YanıtlaSilArzu; özellikle kırıntılar için kesin çözüm oluyor; ziyaretin için teşekkür ederim.
YanıtlaSil