25 Şubat 2010 Perşembe

Çikolatalı Alman Pastası(mayalı hamurla)



Daha önce yayınladığım Muzlu Alman Pastası'nı yaptığımda bu Çikolatalı Alman Pastasını da yanında alternatif bir lezzet olarak yapmıştım, çikolatalı tatlıları sevenlere de(yani bana ve büyük oğluma) haksızlık olmasın diye...

İlk Çikolatalı Alman Pastası denemem için ve daha detaylı fotoğraflar için buraya tıklayabilirsiniz.

Malzemeler:

Hamur için;
1/2 su bardağı ılık süt
2 adet oda ısısında yumurta
2 +1/4 su bardağı un
85 gr tereyağı( 6-8 parcaya ayrılmış)
5 yemek kasığı şeker
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1/2 çay kaşığı mahlep

Krema için;
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yumurta sarısı
1/2 su bardağı toz şeker
1 pk vanilya
8 çorba kaşığı tereyağı

Çikolatalı sos için;
40 gr sütlü çikolata(yada bitter çikolata)
2 çorba kaşığı krema yada tereyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı

Hazırlanması:

-Tereyağı, şeker ve tuzu mutfak robotunuza alın; robotu 1 saniyelik sürelerle çalıştırıp karışımın pürüzsüz bir görünüm almasını sağlayın.
-Bu karışıma teker teker yumurtaları ekleyip tekrar karıştırın.
-Kalan malzemeleri de ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar robotu çalıştırın.
-Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve hafifçe yoğurarak üzerinde kat oluşmayacak şekilde toparlayın.
-30 cm'lik kelepçeli kalıbınızın altına yağlı kağıt yerleştirin ve yanlarını da tereyağı ile yağlayın.
-Hamurunuzu yine üst kısmında ek olmayacak şekilde kalıbınıza bastırarak yerleştirin ve bir çatalı 2 cm aralarla üzerine batırarak hamurda delikler açın.
-Kalıbınızın üstünü havluyla kapatın ve 30-40 dk mayalanması için bekletin.
-Mayalanan hamurunuzu önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
-Fırından aldığınız kekinizi 10 dk sonra kalıptan çıkarın ve soğuması için ızgarada bekletin.
-Soğuyan kekinizi enine iki parçaya ayırın buzdolabında 2 saat dinlendirdiğiniz kremayı kaşıkla sürün ve diğer parçayı da üzerine kapatın.
-Pastanızın üzerine hazırladığınız çikolatalı sosu ılıkken sürün ve buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis edin.

Krema için;
-Süt nişasta ve yumurtayı tencerenize alın ve mikserle hafifçe karıştırın, ocağa alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
-Toparlanmaya başlayan kremaya şekeri ilave edin ve 1-2 dk daha ocakta karıştırıp kenara alın.
-Kremaya vanilya ve tereyağı parçaları ilave edin ve kremanızı blendırla 3-4 dk yüksek devirde çırpın ve soğuması için kenara alın.(kabuk bağlamaması için sık sık karıştırın)

-Çikolatalı sos için; çikolatanızı benmari usulü eritin ve benmari düzeneğini bozmadan kremayı+tereyağını ilave edip homojen bir görünüm alana kadar sosunuzu karıştırın ve ılık olarak kullanın.

1 yorum:

  1. ellerinize sağlık çok güzel ve lezzetli görünüyor.çocukluğumun pastası her gördüğümüz pastanede alırdık:) ama biz bunun poaçalı olanını yerdik size tavsiyem bir de onu deneyin pişman olmayacaksınız çocukların sevdiği bir tat benimde:)erzurumda bulamayınca kendim yapmasını öğrenmiştim bir gün buzdalabında beklertince daha güzel oluyor.. canım çekti yine:)kolay gelsin yaptıklarınızın hepsi çok güzel ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...