10 Nisan 2009 Cuma

Ispanaklı Pasta / Ispanaklı Kek

İsmini çok fazla duyduğum ama iyi bir lezzette olacağına inanmadığım için denemeyi hiç düşünmediğim bir tarifti; bir arkadaşımda tadına bakıncaya kadar. Pastanın görüntüsünde ve tadında ıspanak olduğunu anlamanız neredeyse imkansız, daha çok fıstıklı pasta görünümde.


Ispanak yemeyen çocuklarınıza ıspanak yedirme yöntemi olarak tanıtılan pastayı bu fikirle hazırlamadım; çünkü bu yöntemle hazırlanan ıspanakta pek fazla vitamin kalacağını düşünmüyorum, ama görüntüsü ve lezzeti oldukça yerinde kolay hazırlanan bir pasta bence denemeye değer. Tarifin kek kısmı ufak değişiklikler dışında kekevi'ne ait.
Çocuğunuzda yada ikram edeceğiniz kişide süt alerjisi varsa krem şanti kısmını atlayıp sadece kek olarak servis edebilirsiniz.

Malzemeler:

-250 gr ıspanak
-3 yumurta
-2 su bardağı un
-1,5 su bardağı toz şeker
-3/4 su bardağı sıvıyağ
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-1 su bardağı süt
-1 paket krem şanti
-1 çorba kaşığı hindistan cevizi
-Çikolata kaplı fıstık ve çilek

Hazırlanması:

-Ispanakların köklerini ayıklayın ve yıkayıp süzgeçte bırakın.
-Kuruyan ıspanakları tencereye alıp sıvıyağdan 1-2 kaşık ilave edin kapağını kapatın ve kısık ateşte 5 dk bekletin.
-Ispanakları mutfak robotuna alın ve üzerine kalan sıvıyağı ilave edip robotunuzu çalıştırın, bulamaç haline gelen ıspanakları soğuması için kenara alın.
-Yumurta ve şekeri krema haline gelinceye kadar mikserle düşük hızdan yüksek hıza geçiş yaparak 5 dakika çırpın.
-Ispanaklarıda karışıma ilave edip büyük bir kaşıkla karıştırın; daha sonra unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip kaşıkla karışım homojen bir hal alana kadar hafifçe karıştırın.
-Karışımı yağladığınız dikdörtgen kalıba boşaltın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
-Kalıptan aldığınız keki soğuması için ızgara telinizin üzerine alın ve soğuyunca enlemesine ikiye bölün.
-Alttaki parçanın üzerine 1 su bardağı sütle hazırladığınız kremşantinin yarısını sürün, biraz çikolatalı fıstık serpin.
-İkinciyi parçayı üzerine kapatın ve kalan kremşantiyi üzerine sürün ve üstüne hindistan cevizi serpin.
-Pastayı dilediğiniz gibi süsleyip dolapta en az 2 saat dinlendirip servis edin.

5 yorum:

  1. görüntü ye beni ye beni diyor da tarifini göremedim, tarifini ekleyince bir deneyim bari.

    YanıtlaSil
  2. Mutfaktaki deli; bazen tarif ekleyecek vakti bulamıyorum, en azından fotoğraf önden gitsin istiyorum. sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. :))) hani bunun tarifi, sevgili kurtarıcım :)

    YanıtlaSil
  4. Gülmira abla bu ne güzel pasta, müthiş. Ellerinize sağlık olsun, acelemiz yok tarifinide bekleriz.

    YanıtlaSil
  5. müthişşşş ........... azime

    YanıtlaSil

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...