25 Mayıs 2009 Pazartesi

Çikolatalı Mus (Kremalı)


Krema ile hazırlanan bu pratik musu pastalarınızda son kat kreması olarak da kullanabilirsiniz. Klasik mus tarifiyle ama daha çikolatalı bir mus isterseniz buraya, pratik hafif bir mus isterseniz buraya bakabilirsiniz. Bu arada yukarıdaki lale tamamen doğal ortamda yetişen bir dağ lalesi; İstanbul' daki lalelerin görsel şölenlerini bu yıl kaçıran ve doğal olan herşeyi seven benim için güzel bir teselli .


Malzemeler:

200 gr çiğ krema
120 gr sütlü çikolata
80 gr bitter çikolata
1 tatlı kaşığı nescafe gold
2 çorba kaşığı toz şeker
1 fiske tuz
1 yumurta sarısı

Hazırlanması:

-Kremayı yüksek ateşte bir taşım kaynatın ve karıştırma kabına alın.
- Mikserle hızlıca karıştırarak yumurta sarısını ilave edin.
-Kremaya çikolata,şeker, tuz ve nescafeyi ilave edip çikolata eriyinceye kadar karıştırın.
-Ara sıra karıştırarak kremanın oda ısısına düşmesini bekleyin ve ardından buzdolabına kaldırın.
-İyice soğuyan kremayı köpüğümsü bir doku alıncaya kadar mikserle çırpın (rengi açılacaktır) ve en az 2 saat dinlendirip servis edin.

6 yorum:

  1. nefis görünüyor.ellerine sağlık canım lale de çok güzel yakışmış resme:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, lale gerçekten fotoğrafın havasını değiştirdi...

    YanıtlaSil
  3. lale kadar dantel örtü ve altındaki renkle uyumu süper bende böyle güzel resimler çekmek istiyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Özgenin sepeti; çok dikkatlisiniz

    YanıtlaSil
  5. Canım ellerin dert görmesin mousse tatlın enfessssssss bir görünümü var, eminim tadı da öyledir.
    Doğal ortamda yetişen lalene de bayıldım, canım tüm laleler senin olsun:)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba bu kremayı şekerli pastalarda ne üstte kullanabilir miyiz ganaj gibi donuyor mu?

    YanıtlaSil

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...