17 Kasım 2008 Pazartesi
Çikolatalı Mus
Kaç anne kızının çeyizine yemek kitabı koyar bilmem. Benim annem mutfak konusunda ne kadar yetersiz olduğumu bildiği için çeyizime onlarca kitap ve dergi koydu.Annemin çeyizime koyduğu eski bir yemek ansiklopedisinden denediğim bu mus tarifi çikolata krizimi epey çözdü. Aslında çikolatalı tatlılardan pek hoşlanmayan eşim bile son 10 gündür 3 defa hazırladığım bu tatlıyı her seferinde severek yedi.
Bu malzemelerle 6 küçük kup elde ediyorsunuz. Sakın gözünüze az gibi gözüküp büyük porsiyonlar hazırlamayın çünkü hafif köpüğümsü dokusuna rağmen epey doyurucu bir tatlı, eminim yediğiniz zaman ne demek istediğimi anlayacaksınız. Ayrıca basit ama dikkat gerektiren bir tarif işlem basamaklarına dikkat edin lütfen.
Malzemeler:
4 yumurta
250 gr. bitter çikolata
1 tatlı k. nescafe
3 çorba k.(45 gr) tereyağı
2 çorba k. konyak(ben nar suyu kullandım)
Hazırlanması:
-Nescafeyi(gold) 3 çorba kaşığı sıcak suda eritin.
-Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.Beyazlarına kesinlikle sarısı karışmamalı.
-Çikolatayı(ben ülker kullandım) küçük parçalara bölün ve nescafeyle cam bir kaseye alın.
-Yayvan bir tencereye sıcak su koyup cam kaseyi bu tencereye oturtun ve ocağa alın.
-Kısık ateşte çikolatayı tahta kaşıkla karıştırarak eritin ve içine tereyağını ekleyerek karıştırmaya devam edin.
-Karışım pürtüksüz bir hal alınca 4 yumurtanın sarısını katıp, mikserle orta derecede 5 dk karıştırın.Karışımı kaynatmamaya dikkat edin.
-Daha sonra kaseyi tencereden alın ve 30 dk kadar soğumaya bırakın.
-Bu sırada temiz bir cam kasede(yağ kalıntısı olmamalı) yumurta aklarını beyaz tepecikler oluşana kadar mikserle çırpın.
-Madeni bir kaşıkla kar haline gelen yumurta aklarını çikolatalı karışıma yavaşça ekleyiniz.
-Çİkolatalı musu kaşıkla 6 kaseye boşaltıp, en az 4 saat yada bir gece buzdolabında soğuttuktan sonra servis ediniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bu poğaçaların tarifi elimdeki kaynakta(Sofra dergisinin çok eski bir sayısı,Emine Beder'in tarifi) midye çörek olarak adlandırılmış ama...
-
Özellikle ev hanımlarında doğal yaşama doğru inanılmaz bir merak başladı son zamanlarda; büyük şehirlerde bile kendi yoğurdunu, reçelini, ta...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
sitede e-mail adresinizi bulamadım.
YanıtlaSilBuraya yazmak durumunda kaldım.
Tecrübeli bir anne olarak çoçuk gelişimi ve çocuk psikolojisi hakkında faydalandığınız kitapları benimle paylaşır mısınız?
Teşekkürler...
pelin; öncelikle fikrimi alma inceliği gösterdiğiniz için teşekkür ederim; size bana en çok faydası olan 2 kitabı önerebilirim:prof.dr. haluk yavuzer'e ait "çocuğunuzun ilk altı yılı" ve "çocuk psikolojisi" kitapları benim başucu kitaplarım diyebilirim. sevgiler...
YanıtlaSilbitter yerine sütlü çikolata ile denesem sizce nasıl olur bu tarif?
YanıtlaSilben hiç denemedim ama sanırım bitter çikolata daha kolay eriyor ve homojen bir karışım oluşuyor. bitter çikolatanın acılığını sevmediğin için sütlü denemek istiyorsan o acılık bu tatlıda tamamen kayboluyor.
YanıtlaSilyumurtaları, karışım sıcakken koyduğumuzda pişiyor ama:(( bunu nasıl önleriz
YanıtlaSilaslında yumurtaları koyduğunuz karışım sıcak değil ılık oluyor, benmari usulünün kullanılması da bu yüzden. Ama siz garantiye almak istiyorsanız kaseyi sıcak sudan çıkarma aşamasını yumurtaları koymadan önce yapın ve mikserle hızlıca karıştırarak sarıları ekleyin.
YanıtlaSil