4 Ocak 2009 Pazar
Çikolatalı Hafif Mus
Çikolatalı mus çok sevdiğim bir tatlı ama fotoğraflamak söz konusu olunca epey zorlanıyorum doğrusu. Tadını sevdiğim için mutlaka paylaşmak gereği duymasam sadece fotoğraf çekme sıkıntısından bu tarifi vermek istemezdim açıkçası. Arşivde bulunan çikolatalı mus tarifine göre daha az çikolatalı bir tarif görünce 1-2 değişiklikle uygulamaya koyuldum ve hafif bir çikolatalı mus elde ettim. Tarif Bizim Pastane'den alındı.
Bu arada bazı tariflerin içeriğini düşününce yemesi zorlaşabiliyor. Mesela bu tarifin ana maddesi çikolata ve çiğ yumurta! Hani içinde çiğ yumurta olmadığını bilsem nerdeyse her gün yapılacaklar arasında diyebilirim. Aslında yumurta sarısı benmari usulüyle bir nevi pişiriliyor ve yumurta sarısının içindeki zararlı bakterilerin 70 derecede tamamen öldüğünü biliyorum ama yumurta aklarının kar haline getirilmesi onu çiğlikten kurtarıyor mu bilmiyorum.Bütün bu düşüncelere rağmen yapmaktan ve yemekten vazgeçemiyorum. Eğer bu riskleri göze alamam ve daha iyi bir fotoğraf göreyim derseniz yumurta akı olmadan yapılan kremalı mus tarifime bakabilirsiniz.
Malzemeler:
160 gr bitter çikolata
4 yumurta akı
2 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı nescafe gold
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanması:
-Bitter çikolatayı cam bir kasede benmari usulü (sıcak su dolu bir tencereye kaseyi oturtun- kasenin dibi tencereye değmemeli- kısık ateşte buhar yardımıyla eritin) eritiyoruz.
-Eriyen çikolataya nescafeyle karıştırılmış ılık süt ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
-Mikser yardımıyla yumurta sarılarını hızlıca karışıma ilave edip 2-3 dk çırpıyoruz.
-Çikolatalı karışımı bir kenara alıp soğutuyoruz.
-İçerisine kesinlikle yumurta sarısı karışmamış yumurta aklarını temiz bir cam kasede 1- 2 dk çırpıyoruz ve şekeri de ilave edip kar haline gelene kadar çırpmaya devam ediyoruz.
-Yumurta aklarının 1/3'nü çikolatalı karışıma ilave edin ve kaşık yada spatulayla dikkatlice karıştırın.
-Homojen bir hale gelen çikolatalı karışımı yumurta aklarına ilave edin ve dikkatlice karıştırmaya devam edin.
-Küçük kaselere böldüğünüz musunuzu en az 4 saat dinlendirip servis edebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bu poğaçaların tarifi elimdeki kaynakta(Sofra dergisinin çok eski bir sayısı,Emine Beder'in tarifi) midye çörek olarak adlandırılmış ama...
-
Özellikle ev hanımlarında doğal yaşama doğru inanılmaz bir merak başladı son zamanlarda; büyük şehirlerde bile kendi yoğurdunu, reçelini, ta...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder