1 Mart 2010 Pazartesi
Pamuk Poğaça
Daha önce tarifini verdiğim ama sadece kalan son poğaçayı fotoğraflayabildiğim puf puf pamuk poğaçaları güncellemek istedim. Benim favori poğaçalarımdan, aynı zamanda püsküllü poğaça yapımında ve sandviç yapımında da bu poğaçaları kullanıyorum.
Yumuşak, farklı ve zengin malzemeli poğaça tarifi arıyorsanız mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı(ben mısırözü kullandım)
1 yumurta(sarısı üzeri için)
1/2 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 4 bardak)
2 çay kaşığı aktif maya
Susam veya çörekotu
Hazırlanması:
-Yağ, süt, yoğurt, su, yumurta akı, şeker ve tuzu ekmek makinanızın tankına alın.
-Üzerine 4 su bardağı unu ve en üste de mayayı ilave edin.
-Makinanızın mayalı hamurlar menüsünü seçin ve hamurunuzun ele yapışmayan yumuşak bir hamur olduğuna emin olana kadar gerekiyorsa un ilave edin.
-Mayalanma sonunda fırın ısınızı 175 dereceye getirin.
-Poğaçalarınıza şekil verip yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin ve yumurta sarısı sürüp susam serpin.
-Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
***Ekmek makinası olmayanlar; öncelikle sıvı malzemeleri karıştırıp en üste unu ve instant mayayı ilave edin ve hamur homojen bir doku alana kadar yoğurun. Hamurunuzu üstü kapalı olarak 1 saat kadar mayalanmaya bırakın ve yukarıdaki açıklamalara göre poğaçalarınızı pişirin.(yumuşak bir hamurunuz olmalı fazla un ilave etmemeye dikkat edin, şekil verirken zorlanırsanız elinizi suyla hafifçe nemlendirin yada ellerinizi yağlayın.)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bu poğaçaların tarifi elimdeki kaynakta(Sofra dergisinin çok eski bir sayısı,Emine Beder'in tarifi) midye çörek olarak adlandırılmış ama...
-
Özellikle ev hanımlarında doğal yaşama doğru inanılmaz bir merak başladı son zamanlarda; büyük şehirlerde bile kendi yoğurdunu, reçelini, ta...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
elinize sağlık.diğer tarifleriniz gibi buda çok güzel.poğaça helede mayalı olursa dahada güzel oluyor.sevgiler
YanıtlaSilAleyna; güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim
YanıtlaSilElllerine sağlık, sevgiler
YanıtlaSilCanım benim çok teşekkür ediyorum güzel yorumun için. Evet söylediklerin çok doğru ne kadar yorum bırakırsan okadar yorum geliyor.Ne yapalım benim amacım paylaşmak tabiki yorum gelince çok mutlu oluyorum. Bizde 3-5 yorumla idare ederiz. Zaman buldukçada yorum bırakıyorum. Bu arada tariflerinde çok güzel Ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgili Bedia,
YanıtlaSilSenin pamuk poğaçalar için fena projelerim var, aralarına peynir ve domates koyup tost haline getirsem onları olmaz mı?
Tijen Hanım; mutlaka projenizi tatbik etmeliyim.sevgiler...
YanıtlaSil