7 Mart 2010 Pazar
Paçanga Böreği
Klasik paçanga böreği tarifi; artık bilmeyen kalmamıştır sanırım ama ben yine de arşivden kaldırmak adına kendi tarifimi özet geçmek istiyorum.
Üçgen kesilmiş yufkalara çemensiz pastırma, kaşar peyniri,az miktarda küp doğranmış domates(isteğe bağlı) ve incecik doğranmış çarliston biberlerden hazırladığınız harcı yerleştirip geniş sigara böreği gibi sarıp, kızgın yağda kızartıyorsunuz. Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bu poğaçaların tarifi elimdeki kaynakta(Sofra dergisinin çok eski bir sayısı,Emine Beder'in tarifi) midye çörek olarak adlandırılmış ama...
-
Özellikle ev hanımlarında doğal yaşama doğru inanılmaz bir merak başladı son zamanlarda; büyük şehirlerde bile kendi yoğurdunu, reçelini, ta...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder