23 Mart 2010 Salı
Reçelli Kurabiye
Aslında piştikten sonra üzerine marmelat konularak yapılan bu kurabiyeleri (dolapta kalan karışık kırmızı meyvalı reçelimi değerlendirmek adına) pişirmeden önce ortasına vişne/çilek taneleri koyarak pişirdim.
Doğal olarak ilk denemedeki bu cesaret küçük bir soruna neden oldu; reçel tanelerini biraz sulu olarak yerleştirince reçelin suyu kurabiyelerin üst kısmını biraz boyadı. Kötü mü oldu derseniz bence tadını etkilemedi ve kötü bir görüntüde olmadı aslında ama marmelatlı kurabiyede olmaması gereken bir görüntü oluştu, zaten bende adını reçelli kurabiye olarak değiştirdim.
Sonuç olarak gerçekten kolay/pratik reçelli kurabiye tarifi arıyorsanız denemekten çekinmeyin, mutfakta acemi bile olsanız sorunsuz yapabileceğiniz lezzetli kurabiyeleriniz olacak.
Malzemeler:
150 gr tereyağı/margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 limon
2 su bardağı un
1 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı taneli reçel( vişne/çilek/böğürtlen)
Hazırlanması:
-Oda ısısındaki margarini pudra şekeri ile yoğurup; yumurta sarısı,rendelenmiş limon kabuğu, un, vanilya ve kabartma tozu ilave edip homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun.
-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve ortasını parmağınızla bastırıp çukurlaştırın.
-Kurabiyeleri önce yumurta akına sonrada toz şekeri bulayın.
-Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize tüm kurabiyeleri yerleştirdikten sonra ortalarındaki çukura reçelinizden iyice süzerek aldığınız taneleri yerleştirin.
-Önceden 170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pembeleşinceye kadar pişirdiğiniz kurabiyeleri soğumaya bırakıp servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bu poğaçaların tarifi elimdeki kaynakta(Sofra dergisinin çok eski bir sayısı,Emine Beder'in tarifi) midye çörek olarak adlandırılmış ama...
-
Özellikle ev hanımlarında doğal yaşama doğru inanılmaz bir merak başladı son zamanlarda; büyük şehirlerde bile kendi yoğurdunu, reçelini, ta...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
Günaydın canım,
YanıtlaSilHiç marmelatlı ya da reçelli kurabiye yapmadım. Nedenini bilmiyorum :)))) Ama yapımı kolay lezzeti garanti diyorsan tarifini sabırsızlıkla bekliyorum....
Daha önce bende denemiştim. Bu şekilde olmuştu. Olsun ama tadları nefis oluyor. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilSibel; tarif gördüğün gibi çok kolay, tarifin orjinalinde kurabiyeler pişirildikten sonra ortalarındaki çukurlara reçel konuluyordu, istersen öylede deneyebilirsin.
YanıtlaSilArzu; sanırım sonraki denememde taneleri iyice süzdürmeliyim.
YanıtlaSil