29 Aralık 2008 Pazartesi

Barbekü Soslu Tavuk


Pratik, lezzetli ve farklı tavuk yemekleri arasına ekleyebileceğiniz barbekü soslu tavuğu damak tadınıza uygun farklı baharatlarla da deneyebilirsiniz. Bizim hayıflandığımız tek nokta barbekü sosunun tavuğun sadece derili kısmında olmasıydı. Çünkü sos gerçekten tavuğa çok yakışmıştı ve maalesef biz de tavuk derisi yemeyenlerdendik. Sosu sıyırarak da olsa tavuğumuzla yemeye çalıştık ama bir dahaki sefere farklı bir çözüm bulmak gerek; ya daha bol sos yada sos sürme aşamasında deriyi çıkarıp tavuğu bu şekilde soslamak.
Barbekü sosu yerine sevdiğiniz baharatlarla karıştırdığınız ketçap da kullanabilirsiniz.

Malzemeler:

8 adet tavuk pirzola yada 4 adet but
5 çorba kaşığı barbekü sosu
1 tatlı kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı acı sos (isteğe bağlı)
tuz, karabiber

Hazırlanması:

-Tavukları iyice yıkayıp sularının süzülmesi için süzgece alın.
-Suları süzülen tavukları tuz ve karabiberle iyice ovun ve 15 dk kadar bekletin.
-Bir kasede barbekü sosu, mayonez ve acı sosu iyice karıştırın.
-Fırın kabına derili kısımlar altta kalacak şekilde tavukları dizin ve 200 derece önceden ısıtılmış fırına yerleştirin.
-Yaklaşık 15 dk sonra bir maşa yardımıyla tavukları çevirin ve 15 dk daha pişirin.
-Tavukları fırından alın ve üzerlerine bolca barbekü sosu sürün.
-Soslu tavukları 5 dk daha fırınladıktan sonra servis edebilirsiniz.

2 yorum:

  1. zavallı ilhami bu siteyi görmesin.PATATES VE YUMURTA KARIŞIMLARINI YEMEKTEN HELAK OLDU.AYDA YILDA BİR MUTFAĞA UĞRAYANLARA YÖNELİK PRATİK TARİFLERİN VARMI

    YanıtlaSil
  2. aslında bu epey pratik sayılabileceklerden; bence denenebilir

    YanıtlaSil

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...