Ana içeriğe atla

Barbekü Soslu Tavuk


Pratik, lezzetli ve farklı tavuk yemekleri arasına ekleyebileceğiniz barbekü soslu tavuğu damak tadınıza uygun farklı baharatlarla da deneyebilirsiniz. Bizim hayıflandığımız tek nokta barbekü sosunun tavuğun sadece derili kısmında olmasıydı. Çünkü sos gerçekten tavuğa çok yakışmıştı ve maalesef biz de tavuk derisi yemeyenlerdendik. Sosu sıyırarak da olsa tavuğumuzla yemeye çalıştık ama bir dahaki sefere farklı bir çözüm bulmak gerek; ya daha bol sos yada sos sürme aşamasında deriyi çıkarıp tavuğu bu şekilde soslamak.
Barbekü sosu yerine sevdiğiniz baharatlarla karıştırdığınız ketçap da kullanabilirsiniz.

Malzemeler:

8 adet tavuk pirzola yada 4 adet but
5 çorba kaşığı barbekü sosu
1 tatlı kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı acı sos (isteğe bağlı)
tuz, karabiber

Hazırlanması:

-Tavukları iyice yıkayıp sularının süzülmesi için süzgece alın.
-Suları süzülen tavukları tuz ve karabiberle iyice ovun ve 15 dk kadar bekletin.
-Bir kasede barbekü sosu, mayonez ve acı sosu iyice karıştırın.
-Fırın kabına derili kısımlar altta kalacak şekilde tavukları dizin ve 200 derece önceden ısıtılmış fırına yerleştirin.
-Yaklaşık 15 dk sonra bir maşa yardımıyla tavukları çevirin ve 15 dk daha pişirin.
-Tavukları fırından alın ve üzerlerine bolca barbekü sosu sürün.
-Soslu tavukları 5 dk daha fırınladıktan sonra servis edebilirsiniz.

Yorumlar

  1. zavallı ilhami bu siteyi görmesin.PATATES VE YUMURTA KARIŞIMLARINI YEMEKTEN HELAK OLDU.AYDA YILDA BİR MUTFAĞA UĞRAYANLARA YÖNELİK PRATİK TARİFLERİN VARMI

    YanıtlaSil
  2. aslında bu epey pratik sayılabileceklerden; bence denenebilir

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güveçte Yoğurt

Özellikle ev hanımlarında doğal yaşama doğru inanılmaz bir merak başladı son zamanlarda; büyük şehirlerde bile kendi yoğurdunu, reçelini, tarhanasını... yapan maharetli pek çok hanıma rastlamak mümkün. Güveçte yoğurt mayalamak da benden bir hatırlatma/tavsiye olsun istedim.
Yöntem klasik yoğurt mayalamakla aynı ancak unutmamanız gereken nokta güveç kabının ısısını klasik kaplara göre daha uzun süre muhafaza etmesi; bu nedenle güveçte yoğurt mayalayacaksanız üzerini biraz erken açmanızı tavsiye ederim. (uzun süre sıcak kalınca yoğurt ekşiyor)Oda ısısına gelene kadar yerinden kıpırdatmayın ve mayalandıktan sonra 1 gün yoğurdunuzu tüketmeyin(yoğurda kaşık değdirmeyin) , böylece kıvamı tam olarak tutacaktır. Ben bu iş için sırlı ve kapaklı bir güveç kullanıyorum, yaklaşık 2 litre süt için 2 tatlı kaşığı yoğurtla mayalamak yetiyor.Ancak dolaba koyarken kapağının çok iyi oturmadığını göz önüne alarak üstünü folyoyla kapatabilirsiniz(dolaptaki kötü kokuların yoğurda sinmemesi için).



Ben sıcak …

Kısır (Bol Salçalı, Domatessiz)

Daha önce verdiğim kısır tarifi bazı misafirlerimden az salçalı hatta light kısır yorumunu almıştı. Bu kısır biraz daha acı,domatessiz, bol ekşili ve salçalı kısır sevenlerin hoşuna gidecek kıvamda.
Tarifi arkadaşım, eski komşum Fatma Hanım'dan öğrendim ve  favori tarifim oldu, diğer tarifi daha hafif tadları tercih ettiğim dönemlerde yapıyorum.

Malzemeler:

350 gr köftelik bulgur(2 su bardağı)
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı domates salçası
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
Yarım demet nane
Yarım su bardağı sıvı yağ
Çeyrek su bardağı zeytinyağı
1 orta boy soğan
2 çay kaşığı kaşığı tuz(salçanız tuzluysa tuzu dikkatli ayarlayın)
1 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı reyhan (mor fesleğen)
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı isot
2 orta boy salatalık
1 küçük boy göbek salata

Hazırlanması:

-Ayıklanmış bulguru, genişçe bir tepside sıcak su ile karıştırdıktan sonra üzerini bir kapakla kapatın.
-Bulgurlar şişip…

Profiterol

Profiterol sevmeyen var mı bilmem? En azından sevmeyenlerin azınlıkta olacağını düşünüyorum. Tamamen ev yapımı profiterol gibisi yok bence. Burada kullanılan çikolatalı sosu bir kenara not edip istediğiniz her yerde kullanabilirsiniz. Yapımı zahmetli ama sonucuna kesinlikle değen bir zahmet. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta topların hamurunun kıvamı ve doğru fırınlanması. Çabuk şişen bir hamur olduğu için aldanıp erken fırından alırsanız hem toplar söner hem de yoğun bir yumurta kokusu alırsınız.Aşağıdaki rengi (altın sarısı) alana kadar pişirmenizi öneririm. Ben 200 derece turbo fırında 20-25 dakika pişirmenin yeterli olacağını düşünüyorum.Özellikle 20 dakika fırın kapağını kesinlikle açmayın. Burada kullanılan hamur "şu hamuru" ve ekler pasta yapımında yada daha büyük toplar halinde yapılarak yazın içerisine dondurma doldurularak sunulabilecek alternatifli bir hamur.Kısacası garantili "şu hamuru" tarifi arıyorsanız tam yerindesiniz.

Profiterol toplarını 1 g…