Galeta unlu ve fırınlanarak hazırlanan çıtır çıtır bir börek, iç malzemesini değiştirerek çin böreği tarzında da hazırlayabilirsiniz. Alternatif olarak tavuklu iç harcı için buraya bakabilirsiniz. Oldukça pratik bir börek, afiyet olsun...
Malzemeler:
6 adet yufka
1+2/3 su bardağı süt
1 yumurta
2/3 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı galeta unu
İç harcı için dilediğiniz bir malzeme
Hazırlanması:
-2/3bardak sütü, sıvıyağı ve yumurtayı bir kasede karıştırın.
-1 yufkayı tezgahınıza yayın ve arasına bu karışımdan sürün; üzerine 2. yufkayı kapatın.
-Sigara böreğinde olduğu gibi yufkayı üçgenlere ayırın.(ben 8 parçaya ayırdım)
-Her bir yufkaya iç malzemelerini yerleştirin ve sigara böreğinden biraz daha kalın olacak şekilde sarın.
-Diğer yufkalarıda aynı şekilde hazırlatın ve hazırladığınız her böreği önce kalan 1 bardak süte sonrada galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
-10-15 dk dinlendirdiğiniz börekleri 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Daha önce verdiğim kısır tarifi bazı misafirlerimden az salçalı hatta light kısır yorumunu almıştı. Bu kısır biraz daha acı,domatessiz, bo...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
-
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
ee hazırlanması:)
YanıtlaSilellerine sağlık çıtır çıtır tam ağzıma göre görünüyor:)
Papatya prenses; sonunda hazırlanmasını da yazabildim.teşekkür ederim.
YanıtlaSilHarika bir görünüm, değişik bir sunum.Eminim çıtır çıtırdır. Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilMutfaktaki Deli;teşekkür ederim,kızartma bir börek kadar çıtır çıtır ama oldukça yağsız hafif bir börek.
YanıtlaSilGeçenlerde komşuma gittiğimde yağmıştıa aman ALLAHım nasıl bir lezzet böyle, arkdaşlar mutlaka tavsiye ediyorum...
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım enfes görünüyor...
çok lezzetli olmuş.ellerine emeğine sağlık.sevgilerimle nilgün
YanıtlaSilSevde, nilgün; çok teşekkür ederim...
YanıtlaSil