8 Mart 2009 Pazar

Çıtır Börek

Galeta unlu ve fırınlanarak hazırlanan çıtır çıtır bir börek, iç malzemesini değiştirerek çin böreği tarzında da hazırlayabilirsiniz. Alternatif olarak tavuklu iç harcı için buraya bakabilirsiniz. Oldukça pratik bir börek, afiyet olsun...

Malzemeler:

6 adet yufka
1+2/3 su bardağı süt
1 yumurta
2/3 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı galeta unu
İç harcı için dilediğiniz bir malzeme

Hazırlanması:

-2/3bardak sütü, sıvıyağı ve yumurtayı bir kasede karıştırın.
-1 yufkayı tezgahınıza yayın ve arasına bu karışımdan sürün; üzerine 2. yufkayı kapatın.
-Sigara böreğinde olduğu gibi yufkayı üçgenlere ayırın.(ben 8 parçaya ayırdım)
-Her bir yufkaya iç malzemelerini yerleştirin ve sigara böreğinden biraz daha kalın olacak şekilde sarın.
-Diğer yufkalarıda aynı şekilde hazırlatın ve hazırladığınız her böreği önce kalan 1 bardak süte sonrada galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
-10-15 dk dinlendirdiğiniz börekleri 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

7 yorum:

  1. ee hazırlanması:)
    ellerine sağlık çıtır çıtır tam ağzıma göre görünüyor:)

    YanıtlaSil
  2. Papatya prenses; sonunda hazırlanmasını da yazabildim.teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Harika bir görünüm, değişik bir sunum.Eminim çıtır çıtırdır. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. Mutfaktaki Deli;teşekkür ederim,kızartma bir börek kadar çıtır çıtır ama oldukça yağsız hafif bir börek.

    YanıtlaSil
  5. Geçenlerde komşuma gittiğimde yağmıştıa aman ALLAHım nasıl bir lezzet böyle, arkdaşlar mutlaka tavsiye ediyorum...
    Ellerine sağlık arkadaşım enfes görünüyor...

    YanıtlaSil
  6. çok lezzetli olmuş.ellerine emeğine sağlık.sevgilerimle nilgün

    YanıtlaSil
  7. Sevde, nilgün; çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...