16 Şubat 2010 Salı

Muzlu Alman Pastası(mayalı hamurla)


Daha önce yaptığım çikolatalı alman pastasının muzlu hali; sadece kremasını bol sevdiğim için krema miktarını iki katına çıkardım ve hamuru kendimce biraz daha pratik bir şekilde hazırladım.Bu yüzden tarifi yeni haliyle yazıyorum.


Malzemeler:

Hamur için;
1/2 su bardağı ılık süt
2 adet oda ısısında yumurta
2 +1/4 su bardağı un
85 gr tereyağı( 6-8 parcaya ayrılmış)
5 yemek kasığı şeker
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1/2 çay kaşığı mahlep

Krema için;
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yumurta sarısı
1/2 su bardağı toz şeker
1 pk vanilya
8 çorba kaşığı tereyağı

Ayrıca 1 muz

Hazırlanması:

-Tereyağı, şeker ve tuzu mutfak robotunuza alın; robotu 1 saniyelik sürelerle çalıştırıp karışımın pürüzsüz bir görünüm almasını sağlayın.
-Bu karışıma teker teker yumurtaları ekleyip tekrar karıştırın.
-Kalan malzemeleri de ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar robotu çalıştırın.
-Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve hafifçe yoğurarak üzerinde kat oluşmayacak şekilde toparlayın.
-30 cm'lik kelepçeli kalıbınızın altına yağlı kağıt yerleştirin ve yanlarını da tereyağı ile yağlayın.
-Hamurunuzu yine üst kısmında ek olmayacak şekilde kalıbınıza bastırarak yerleştirin ve bir çatalı 2 cm aralarla üzerine batırarak hamurda delikler açın.
-Kalıbınızın üstünü havluyla kapatın ve 30-40 dk mayalanması için bekletin.
-Mayalanan hamurunuzu önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
-Fırından aldığınız kekinizi 10 dk sonra kalıptan çıkarın ve soğuması için ızgarada bekletin.
-Soğuyan kekinizi enine iki parçaya ayırın; muzu incecik dilimleyip alttaki parçanın üzerine dizin ve buzdolabında 2 saat dinlendirdiğiniz kremayı kaşıkla muzların üzerine paylaştırıp sürün diğer parçayı da üzerine kapatın ve üzerine çay süzgeciyle pudra şekeri serpin.

Krema için;
-Süt nişasta ve yumurtayı tencerenize alın ve mikserle hafifçe karıştırın, ocağa alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
-Toparlanmaya başlayan kremaya şekeri ilave edin ve 1-2 dk daha ocakta karıştırıp kenara alın.
-Kremaya vanilya ve tereyağı parçaları ilave edin ve kremanızı blendırla 3-4 dk yüksek devirde çırpın ve soğuması için kenara alın.(kabuk bağlamaması için sık sık karıştırın)

7 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Yapmak istediğim tariflerden biri. İnşallah yapıcam :)

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık.mayalı hiç denemedim bu pastayı.inşallah deneyeceğim.iyi günler dilerim

    YanıtlaSil
  3. Arzu; umarıe beğenirsiniz, benim favorim dener ve beğenirsiniz.Ben muzlu tatlıları sevmediğim için asıl favorim çikolatalısı

    YanıtlaSil
  4. Aleyna; alman pastasının orjinali mayalı hamurla yapılanıdır, mutlaka mayalı denemelisiniz.

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize saglik cok guzel olmus. BU yolda basarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  6. bende alman pastası tarifi arıyordum.. yaptığım bi kaç deneme başarısız olmuştu umudum kesilmişti.. son olarakta bunu denicemm.. ellerine sağlık bedia istanbuldan sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. adsız; umarım memnun kalırsınız sonucu paylaşırsanız sevinirim

    YanıtlaSil

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...