5 Mart 2010 Cuma

Kremalı Patates (Fırında)


Aslında uzun süredir denenecek tarifler listemde olan kremalı patatesi sonunda yaptım. Gerçekten pratik, lezzetli ve hiç mutfak deneyimi olmayan birisinin bile kolaylıkla uygulayabiliceği bir tarif. Misafir sofralarında da rahatlıkla ikram edebilirsiniz; gerçekten farklı bir ara sıcak olabilir. Tek sorun servis esnasında dağılıyor olması. Bir dahaki denememde farklı sunumlu bir kremalı patates denemeyi düşünüyorum. Mesela patatesleri kremayla fırınladıktan sonra kişi sayısı kadar küçük güveç kaplarına bölüştürüp üzerlerini büyük kamuflaj ustalarından kaşar peyniri ile kaplayıp ikinci fırınlamayı böyle yapmak iyi/şık bir sunum olabilir.

Malzemeler:

4-5 orta boy patates
1 kutu krema
deniz tuzu(değirmende öğüttüm)
karabiber karışımı(değirmen kullandım)
Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
200 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanması:

-Patatesleri soyup yıkayın ve incecik halkalar halinde dilimleyin.
-Dilimlediğiniz patatesleri kare borcama resimdeki gibi dizin ve üzerine karabiber ve tuz öğütün ve muskat serpin.

-Son olarak kremayı patateslerin üzerine dökün ve silikon fırçayla iyice yayın.
-150 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin.
-Patatesleri fırından alın ve üzerlerine kaşar peynirlerini serpip fırının ızgarasında 1-2 dakika kızartın ve soğutmadan servis edin.

2 yorum:

  1. canım siteni 1-2 gündür takip ediyorum poğacıyı denedim pişmesini bekliyorum... su sitene bir arama butonu koysa çok işe yarayacak bence...

    YanıtlaSil
  2. Haklısın, yapımı çok kolay ama sunumu itibariyle davet sofralarında kolaylıkla yer alabilecek bir tarif, ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...