
Gurmelik iddiam yok ama bence lezzetli olmuştu. Ayrıca yerken içinizin rahat olması da cabası.
Kekevi'nde bulduğum tarifi bazı ilaveler ve değişiklikler yaparak uyguladım. Sonuçta hem nemli olması hemde krema+portakal olayı keke hafif pasta özelliği vermiş oldu.
Ben de bu tarifi Portakal Ağacı'nın ev sahipliğini yaptığı "Portakal" etkinliğine gönderiyorum.

Siz isterseniz üzerine krema sürmeden de servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
4 yumurta
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 portakal
2 su bardağı un
4 yemek kaşığı fındık kırığı
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
Üzeri için;
1 su bardağı krema
2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanması:
-Sıvıyağ, süt, toz şeker ve elenmiş kakaoyu iyice karıştırın ve bu karışımdan 1,5 su bardağı kadar ayırın.
-Kalan karışıma yumurtaları sırayla ilave edin ve mikserle çırpın.
-1 portakal kabuğu rendesini, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip tekrar çırpın.
-2 su bardağı unu da mikserle karışım homojen bir görünüm alana kadar çırpın.
- Son olarak fındık kırıklarını da ilave edin ve yağlanmış diktörtgen bir kalıba malzemenizi dökün.
-Kekinizi 175 derece önceden ısıtılmış turbo fırında 35-40 dk. pişirin.
-Fırından aldığınız keki sıcakken dilimleyin ve ayırdığınız sosu tekrar karıştırıp yavaşça kekinizin üzerine dökün.
-Kremayı pudra şekeri ile çırpın ve soğuyan kekinizin üzerine sürün.
-İsterseniz servis ederken portakal dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
bu kekin sadece malzemelerini gorebiliyorum hazirlanmasi kismina ulasamiyorum, kekevi.ndeki tarifteki gibi mi hazirlanmasi, yardimci olabilir misiniz ?
YanıtlaSilÜzgünüm, bazı aksiliklerden tarifi henüz yayınlıyabildim. Umarım deneme fırsatı bulursunuz.Afiyet olsun...
YanıtlaSil網路主播影音視訊秀
YanıtlaSil台灣媽媽精
a片
本土自拍
美女交友
免費照片交友
爱情武侠小说
通博現金板
a片a漫
龍與虎累計大獎