Patatesli Kış Salatası


Salata yapımını neredeyse ana yemek yapımı kadar zor bulmuşumdur. Özellikle malzemelerin temizlenmesi aşaması bana -sanırım bir çok kişiye de- oldukça zor geliyor. Zaten salata malzemesinin temizliğinin ne kadar zor olduğunu öğrendiğimden beri çok kaliteli bir yer olsa da dışarıda yapılan salataları yiyemez oldum. Benim için tek başına yenilebilecek ana yemek kalitesinde bir salata; iyi bir diyet salatası olarak tüketebileceğiniz gibi ızgara tavuk ve balıkla da çok uyumlu. En azından bu salatanın sosunu kendi salatalarınızda denemenizi öneririm.


Malzemeler:

-1 orta boy haşlanmış sarı patates
-3-4 dal taze soğan
-1/2 demet roka
-1 orta boy göbek marul
-2 kaşık mısır
-3 kaşık sızma zeytinyağı
-1/2 limon suyu
-1 kaşık nar ekşisi
-1 çay kaşığı sumak
-1/2 çay kaşığı tuz
-2 kaşık doğranmış dereotu
-3 adet alman tipi salatalık turşusu


Hazırlanması:

-Patatesi küp küp doğrayın, dereotu ile karıştırın.
-Rokayı ve taze soğanı 1 cm genişliğinde, göbek salatayı ve turşuyu küp küp doğrayın.
-Tüm malzemeleri ve mısırı karıştırma kabına alın.
-Sos için öncelikle limon ve tuzu iyice karıştırın nar ekşisi ve zeytinyağınıda ilave edin ve homojen bir görünüm alana kadar karıştırın. Sosun kıvamının biraz koyulaşması lazım.
-Sosa sumağı da ilave edip karıştırın.Sosu servis esnasında hazırlayıp dökmenizi öneririm.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pastane Poğaçası(sıvı yağlı)

Profiterol

Sodalı Kek