Klasik Ekmek



Bana göre şimdiye kadar yaptığım en iyi ekmeğin sütlü ekmek olduğunu daha önceki kayıtlarda belirtmiştim. Ancak bizim ufaklıkta süt ürünleri alerjisi olduğu anlaşılınca farklı arayışlar sonunda içinde süt ürünü bulunmayan klasik ekmek ve patatesli ekmek tariflerini uygular oldum. Tabii bu arada daha farklı ekmek tarifleri arayışlarım sürüyor.
Klasik ekmek tarifine çekirdek içi, ceviz yada benzeri kuruyemişler de eklenebilir ancak biz şimdilik kuruyemiş de kullanamadığımız için sade ekmek yapmaya devam ediyorum.


Malzemeler:

2 su bardağı su
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
4-5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı toz maya

Hazırlanması:

-Su, zeytinyağı, toz şeker ve tuzu ekmek yapma makinanızın tankına koyun.
-Üzerine unu ve en üstede mayayı ilave edip makinanızın 1 numaralı temel ekmek menüsünü seçin.
-Ekmek hamurunuzun biraz sert olması tankın içersinde top gibi toparlanması gerekiyor; makinanız hamuru yoğururken kontrol ederek un ve sıvı miktarını buna göre ayarlayın.
-Bu malzemelerle yaklaşık 1000 gr'lık bir ekmek elde ediyorsunuz.

Yorumlar

  1. merhaba,
    ekmeğiniz çok güzel görünüyor, elinize sağlık
    ekmek makineniz ne marka acaba?

    YanıtlaSil
  2. Moulinex xxl; kullanıyorum sanırım 1,5 yıl oldu oldukça memnunum.kime tavsiye ettiysem alanlar çok memnun kaldı.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pastane Poğaçası(sıvı yağlı)

Sodalı Kek

Profiterol