Elmalı Gonca


Milföy hamurunun eve giriş iznini verdiğim bu günlerde acil-pratik tatlı ihtiyacımda imdadıma koşacağını bilemezdim tabii.Beni en çok mutlu edende hazırladığım ayva peltesi/jölesinin sonunda asıl yerini bulması oldu. Elmalı kurabiye sevenlerdenseniz deneyebilirsiniz.
Ben pişirmek için tartolet kalıbı kullandım ama taşan hamuru kemeye kıyamadığım için yine kürdanla hafifçe tutturdum. Tatlı piştikten sonra bana gül goncasını anımsattığı için ismini de koymuş oldum böylece.


Pişen tatlıya milföyle yapılan tüm tatlılarda olduğu gibi pudra şekeri serptim. Tabii kendi porsiyonuma tarçın+kakao karışımı serpmeyi ihmal etmedim. Bence bu hali daha lezzetli oldu.


Sanırım pek çoğunuzun milföyle yaptığı tatlılara benziyor elmalı gonca da; ben sadece yeniden keşfetmiş oldum...

Malzemeler:

4 adet milföy hamuru
2 yeşil elma
2 çorbakaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı kırık ceviz
1 tatlı kaşığı limon suyu
pudra şekeri
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
8 adet kürdan
kakao, tarçın(üzeri için isteğe bağlı)

Hazırlanması:

-Elmaları rendeleyin, limon suyu ve toz şekerle kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dk pişirin; soğumaya bırakın.
-Tartolet kalıplarınızı erittiğiniz tereyağıyla(yağın bir kısmını üstlerine sürmek için ayırın) yağlayın, şekil verilebilecek sıcaklığa gelen milföylerinizi kalıplara oturtun.
-Fırın ısınızı 200 dereceye getirtin.
-İç malzemenizi ceviz ve tarçınla karıştırın ve milföylere paylaştırın.
-Milföylerin çapraz köşelerini hafifçe kürdanla tutturun ve üzerine eritilmiş ılık tereyağı sürün.
-Isınmış fırına koyduğunuz tatlılarınızı kızarıncaya kadar pişirin ve ılıkken üzerine pudra şekeri serpin.
-İsterseniz kakao ve tarçın karışımını da tatlılarınızın üzerine süzgeçle eleyebilirsiniz.


Yorumlar

  1. sevgili gülmira elde edeceğin sayı biraz da yapacağın büyüklükle alakalı.ben sokak simitini özelliklede taş fırın simitini çok severim.tadı bayağı bi yaklaşık ona bence.yalnız dedigim gibi 1 yemek kaşığı halis zeytinyağ kattım.. verdiği tat, koku ve gevreklik hoşuma gitti doğrusu.bide çok sertleşmesin için ben sardım sarmaladım onları.açıkta kalınca sertleşiyor .(iki gün peşpeşe pişirdim de ondan bu tecrübeler))bence dene eni konu 6 simit))her halukarda tüketilecektir))afiyet olsun.
    elmalı gonca çok hoş görünüyor.bilhassa üzerindeki ayva jölesinni rengi harika..eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. tüketileceği kesin en kötü ihtimal penceremdeki kuşlar için sorun olmaz(kendileri çöpegidecek 1 pandispanyamı bile bitirdiler)denedikten sonra blogda yayınlarım sonucu

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pastane Poğaçası(sıvı yağlı)

Sodalı Kek

Profiterol