12 Şubat 2009 Perşembe

Gaziantep'te Haftasonu



Profilimde de bahsettiğim gibi şu anda Adıyaman'da yaşıyoruz. Tam olarak yerleşik hayata geçememekten sıkılsamda bu durumun iyi yanları da yok değil. Bulunduğumuz illerin civarını da çok sık olmasada kendimize göre düzenlediğimiz hafta sonu kültür turlarıyla gezebiliyoruz. Bunun için ön araştırma yapmak işin en zor kısmı; yani nereye gidilir, nerede ne yenir? İlk kaynağımız internet daha sonrada tecrübeli arkadaşlar. Geçen yaz başında Antep'e gitmeye karar verdiğimizde asıl amacımız Antep Hayvanat Bahçesini gezmek gibi görünse de aklımızda İmam Çağdaş'da yiyeceğimiz meşhur patlıcan kebapları, lahmacunlar ve mezeler çıkmıyordu.

Bunları bloga aktarmaktaki amacım Antep'e gidecekseniz öneride bulunmak, tabiki bu konuda ki önerilerim şahsi deneyimimden öteye geçmiyor;

-En az 1 gece konaklamayı göze alın.
-Hayvanat bahçesini mutlaka gezin(özelliklede çocuklarla gezecekseniz) . Hayvanat Bahçesini sabah erken saatlerde gezmeye çalışın, hayvanlar sıcaklığın arttığı saatlerde barınaklarında kalmayı tercih edebiliyor.Biz zürafanın sadece gölgesini görebildik.

Hayvanat Bahçesi oldukça geniş bir alana yayıldığı için sıkı bir yürüyüşü göze alamıyorsanız- ki yollar epey inişli çıkışlı- belli saatlerde düzenlenen küçük turlara katılabilirsiniz.


-En azından bir öğünü İmam Çağdaş'da geçirin; bakır kasede kepçeyle içilen ayranı, salataları, lahmacunu, patlıcan kebabı ve baklavaları(ben şöbiyeti tavsiye edebilirim) mutlaka tadın. Bu bahar tekrar gidebilirsem daha detaylı fotoğraflar ekleyebilirim.


-Yemekten sonra yürüme mesafesindeki "Bakırcılar Çarşısı'nı" gezmekten büyük keyif alacağınızı düşünüyorum.


-Şehir merkezindeki büyük park yürüyüş yapmak için ve çocuklar için oldukça ideal.
-Eğer bizim gibi çevre illerden geliyorsanız işin içine alış-verişi de katarsanız hafta sonunuz bitmiş oluyor zaten.

4 yorum:

  1. hiii neydi o sofra öyle.maşllh maşllh))yıllar evvel urfada yedigim yemeği hatırlattı bana.yöresel yemekleri yerinde yemek gibisi yok..

    YanıtlaSil
  2. o dönem aklımda blog kurma fikri tam oturmadığı için ana yemek ve tatlıları fotoğraflamaya üşendim, asıl onları görmek lazım

    YanıtlaSil
  3. geçtiğimiz haziran ayında Antep deydim. Bayıldım o kebaplara bakırcılar çarşısına gerçekten harikaydı.

    Tekrargidesim geldi bak:)

    YanıtlaSil
  4. Neşeli Sesler;Sanırım bizde haziranda gitmiştik gerçekten en kısa zamanda tekrarlamak isteyeceğim bir geziydi

    YanıtlaSil

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...