18 Kasım 2008 Salı
Nişastalı Omlet ve Kepek Unlu Krep
Annem çok iyi yemekler yapmasına rağmen tarif verme konusunda oldukça yeteneksiz sayılır. Kendisinden aldığım tarifler genel olarak fiyasko ile sonuçlandığından bu konu üstüne araştırma yapmaya karar verdim ve asıl sorunun annemin hiç bir tarifini ölçü ile yapmaması olduğunu farkettim.Herşeyi gözkararı yapıyor ve hemen hemen hiç yanılmıyor.Yukarıdaki omlet annemin gözkararı ölçülerle yaptığı ve yanında olduğum için bu ölçüleri alma şansı bulduğum tariflerden. Oldukça yumuşak ve kabarık bir omlet oluyor.
Alttaki krepse büyük oğlumun haftada 3-4 kez tükettiği krebin tarifi. Yemek seçen bir çocuk olmasına rağmen bunu bayılarak bitiriyor.
Malzemeler:
Omlet için;
1/2 su bardağı süt
1 çay kaşığı nişasta(tepeleme)
3 büyük yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı parmesan yada kaşar peyniri
tuz
Krep için;
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağından 1 tatlı kaşığı eksik kepekli un
(beyaz unlada yapabilirsiniz)
1 yumurta
1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
tuz ve 1/2 çay kaşığı şeker
Omletin Hazırlanması:
-Öncelikle nişasta, süt ve tuzu bir kaseye alıp iyice çırpın.
-Daha sonra yumurtaları ilave edin ve tekrar çırpın.
-Elde ettiğiniz homojen karışımı tereyağını erittiğiniz teflon tavaya dökün.(Karışım biraz sulu gibi gözükebilir.)
-Kısık ateşte tahta bir kaşıkla omleti ortasına doğru yavaş yavaş toparlayın. Omlet yamamen pişene kadar buna devam edin.
-Omletiniz piştikten sonra üzerine rende peyniri dökün ve hemen servis edin.
Krebin Hazırlanması:
-Tüm malzemeyi mutfak robotuna alıp karıştırın.
-İyice ısınmış orta boy bir tavaya(tavanıza yapışacağını düşünüyorsanız yarım tatlı kaşığı tereyağı ile tavanızı yağlayın) 1 kepçe kadar karışımdan dökün ve tavayı hafifçe çevirerek karışımın eşit miktarda yayılmasını sağlayın.
-Krep göz göz olunca spatulayla hızlıca diğer tarafını çevirin ve ocağı kısın.
-Spatula ile kontrol edin ve bu tarafıda kızardıysa krebi tabağınıza alın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bu poğaçaların tarifi elimdeki kaynakta(Sofra dergisinin çok eski bir sayısı,Emine Beder'in tarifi) midye çörek olarak adlandırılmış ama...
-
Özellikle ev hanımlarında doğal yaşama doğru inanılmaz bir merak başladı son zamanlarda; büyük şehirlerde bile kendi yoğurdunu, reçelini, ta...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder