21 Kasım 2008 Cuma
Kar Keki
Tam olarak soğuk ve kapalı havalarda evde sıcak bir fincan çayla huzur bulma keki; içi yumuşak ama hafif kıtır bir kabuğu var, ben portakal kabuğu ile yapıyorum ama siz isterseniz limon kabuğu da kullanabilirsiniz. Aslında bu benim elmalı çörek tarifimin keke dönüştürülmüş hali; tarçın, ceviz, pudra şekeri, kakao ne seviyorsam ilave ettim, ama elmayı çıkardım.
Malzemeler:
175 gr oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
1 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
2,5 su bardağı un
1 portakal kabuğu
4 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kakao
Hazırlanması:
-Geniş bir kalıbı(ben 30 cm'lik kare borcam kullanıyorum) iyice yağlayın ve kenara alın.
-Fırınınızın ısısını 200 dereceye getirin.
-Portakal kabuğunu mutfak robotuna alın ve şekerle birlikte kabuklar iyice ufalanana kadar doğrayın. (Şekerle doğranması portakal kabuğunun aromasını iyice ortaya çıkarır)
-Tereyağını,yumurtayı yoğurdu çukur bir karıştırma kabına alın ve iyice karıştırın.
-Bu karışıma tarçın, vanilya, portakal kabukları ve cevizi ilave edip tekrar karıştırın.
-Daha sonra elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin ve hamuru iyice yoğurun
-Elde ettiğiniz hafif yapışan yumuşak hamuru kalıbınıza alın ve elinizle bastırarak kalıba yayın.
-Kekinizi ısınmış fırına koyun ve üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
-Ilınan kekinizi porsiyonlara ayırın ve üzerine çay süzgeci ile pudra şekeri sonrada kakao eleyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bu poğaçaların tarifi elimdeki kaynakta(Sofra dergisinin çok eski bir sayısı,Emine Beder'in tarifi) midye çörek olarak adlandırılmış ama...
-
Özellikle ev hanımlarında doğal yaşama doğru inanılmaz bir merak başladı son zamanlarda; büyük şehirlerde bile kendi yoğurdunu, reçelini, ta...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
Gulmira,
YanıtlaSilGuzel sozlerin icin tesekkurler, profilinde e-mailini bulamadim. Bence gayet guzel yemeklerin var. Tiramisu'yu canim cekti.
Selamlar.
Turk Anne; e-mailimi eklemeyi şimdilik düşünmedim, tiramisu benimde favorim.Çocuklarınla güzel günler dilerim
YanıtlaSilEline sağlık canım çok leziz görünüyor...
YanıtlaSilSevgiler....
serinmavi; teşekkür ederim, umarım denersin.
YanıtlaSilKEŞKE ŞU GÖRDÜĞÜMÜZ DİLİMLERİ BİR DE IŞINLAYABİLSEK BİRBİRİMİZE DEMİ.YA CANIM KEK ÇEKTİ VALLAHİ. ELLERİNE SAĞLIK. SEVGİLERLE.
YanıtlaSilbahar,teşekkür ederim,şimdilik sadece tarifleri ışınlayabiliyorum.İnan bende annemin yemeklerini hatırlayınca ışın olayını düşünmüyor değilim.sevgiler
YanıtlaSil