Kar Keki


Tam olarak soğuk ve kapalı havalarda evde sıcak bir fincan çayla huzur bulma keki; içi yumuşak ama hafif kıtır bir kabuğu var, ben portakal kabuğu ile yapıyorum ama siz isterseniz limon kabuğu da kullanabilirsiniz. Aslında bu benim elmalı çörek tarifimin keke dönüştürülmüş hali; tarçın, ceviz, pudra şekeri, kakao ne seviyorsam ilave ettim, ama elmayı çıkardım.


Malzemeler:

175 gr oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
1 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
2,5 su bardağı un
1 portakal kabuğu
4 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kakao

Hazırlanması:

-Geniş bir kalıbı(ben 30 cm'lik kare borcam kullanıyorum) iyice yağlayın ve kenara alın.
-Fırınınızın ısısını 200 dereceye getirin.
-Portakal kabuğunu mutfak robotuna alın ve şekerle birlikte kabuklar iyice ufalanana kadar doğrayın. (Şekerle doğranması portakal kabuğunun aromasını iyice ortaya çıkarır)
-Tereyağını,yumurtayı yoğurdu çukur bir karıştırma kabına alın ve iyice karıştırın.
-Bu karışıma tarçın, vanilya, portakal kabukları ve cevizi ilave edip tekrar karıştırın.
-Daha sonra elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin ve hamuru iyice yoğurun
-Elde ettiğiniz hafif yapışan yumuşak hamuru kalıbınıza alın ve elinizle bastırarak kalıba yayın.
-Kekinizi ısınmış fırına koyun ve üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
-Ilınan kekinizi porsiyonlara ayırın ve üzerine çay süzgeci ile pudra şekeri sonrada kakao eleyin.

Yorumlar

  1. Gulmira,
    Guzel sozlerin icin tesekkurler, profilinde e-mailini bulamadim. Bence gayet guzel yemeklerin var. Tiramisu'yu canim cekti.
    Selamlar.

    YanıtlaSil
  2. Turk Anne; e-mailimi eklemeyi şimdilik düşünmedim, tiramisu benimde favorim.Çocuklarınla güzel günler dilerim

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık canım çok leziz görünüyor...




    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  4. serinmavi; teşekkür ederim, umarım denersin.

    YanıtlaSil
  5. KEŞKE ŞU GÖRDÜĞÜMÜZ DİLİMLERİ BİR DE IŞINLAYABİLSEK BİRBİRİMİZE DEMİ.YA CANIM KEK ÇEKTİ VALLAHİ. ELLERİNE SAĞLIK. SEVGİLERLE.

    YanıtlaSil
  6. bahar,teşekkür ederim,şimdilik sadece tarifleri ışınlayabiliyorum.İnan bende annemin yemeklerini hatırlayınca ışın olayını düşünmüyor değilim.sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pastane Poğaçası(sıvı yağlı)

Sodalı Kek

Profiterol