Aslında wok tavada hızlı pişirme yöntemi uygulanan oldukça pratik bir yemek; ben mantar sevmediğim için yemedim ama köfte ve sade bulgur pilavı ile servis ettiğim bu garnitür beğenildi.(Bu malzemeler 2 kişilik)
Afiyet olsun...
Malzemeler:
250 gr mantar
1 adet kırmızı biber
1 adet çarliston biber
3 adet taze soğan
1 diş sarımsak
1 kaşık tereyağı
2 kaşık sıvıyağ
tuz,karabiber,isot
Hazırlanması:
-Temizlenmiş ve incecik dilimlenmiş mantarları teflon bir tavada(tercihen wok tava) erittiğiniz tereyağı ile yüksek ateşte 3 dk. soteleyin ve mantarları tavadan alın.
-Aynı tavaya sıvıyağı alıp yine yüksek ateşte sarımsağı,dilimlenmiş biberleri 3 dk. soteleyin ve tavaya 1 cm. kalınlığında doğranmış taze soğanları ekleyin; 1 dk. daha sotelemeye devam edin.
-Mantarları tekrar tavaya alın ,tuzu ve baharatları ekleyip 1-2 dk. daha kavurmaya devam edip, sıcak olarak servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bu poğaçaların tarifi elimdeki kaynakta(Sofra dergisinin çok eski bir sayısı,Emine Beder'in tarifi) midye çörek olarak adlandırılmış ama...
-
Özellikle ev hanımlarında doğal yaşama doğru inanılmaz bir merak başladı son zamanlarda; büyük şehirlerde bile kendi yoğurdunu, reçelini, ta...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder