12 Kasım 2008 Çarşamba

Biberli ve Taze Soğanlı Mantar Sote

Aslında wok tavada hızlı pişirme yöntemi uygulanan oldukça pratik bir yemek; ben mantar sevmediğim için yemedim ama köfte ve sade bulgur pilavı ile servis ettiğim bu garnitür beğenildi.(Bu malzemeler 2 kişilik)
Afiyet olsun...

Malzemeler:

250 gr mantar
1 adet kırmızı biber
1 adet çarliston biber
3 adet taze soğan
1 diş sarımsak
1 kaşık tereyağı
2 kaşık sıvıyağ
tuz,karabiber,isot

Hazırlanması:

-Temizlenmiş ve incecik dilimlenmiş mantarları teflon bir tavada(tercihen wok tava) erittiğiniz tereyağı ile yüksek ateşte 3 dk. soteleyin ve mantarları tavadan alın.
-Aynı tavaya sıvıyağı alıp yine yüksek ateşte sarımsağı,dilimlenmiş biberleri 3 dk. soteleyin ve tavaya 1 cm. kalınlığında doğranmış taze soğanları ekleyin; 1 dk. daha sotelemeye devam edin.
-Mantarları tekrar tavaya alın ,tuzu ve baharatları ekleyip 1-2 dk. daha kavurmaya devam edip, sıcak olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...