Cevizli Ekmek


Severek yediğim cevizli ekmeği artık evde ekmek makinasıyla yapabilmek gerçekten çok keyifli. Aslında ben cevizli ve zeytinli olarak daha çok seviyorum ama o haliyle biraz daha kahvaaltı ekmeği oluyor. Sadece cevizli olarak yaptığımda günlük ekmeğin yerini alıyor. Ceviz ekmeğe doğal köy ekmeği rengini veriyor, bir gece önceden yaparsanız sabaha ekmeğinizin tadı tam olarak oturmuş olacaktır.

Malzemeler:

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı kırık ceviz
1 su bardağı kepek unu
3,5 su bardağı beyaz un
2 tatlı kaşığı toz maya

Hazırlanması:

-Makinanızın tankına su, süt, şeker, tuz ve zeytinyağını ekleyin.
-Üstüne unları ve en üstede mayanızı ilave edin.
-Hamurun toparlanmış ve hafif sert bir hamur olması gerekiyor; buna göre un ve sıvı miktarını ayarlayın.
-Makinanızın 2 numaralı fransız ekmeği menüsünü seçin(ben az kızarmış ekmek modunda pişirdim) ve ilave malzeme alarmı çalınca cevizleri ekleyin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Profiterol

Pastane Poğaçası(sıvı yağlı)

Güveçte Yoğurt