28 Kasım 2008 Cuma
Cevizli Ekmek
Severek yediğim cevizli ekmeği artık evde ekmek makinasıyla yapabilmek gerçekten çok keyifli. Aslında ben cevizli ve zeytinli olarak daha çok seviyorum ama o haliyle biraz daha kahvaaltı ekmeği oluyor. Sadece cevizli olarak yaptığımda günlük ekmeğin yerini alıyor. Ceviz ekmeğe doğal köy ekmeği rengini veriyor, bir gece önceden yaparsanız sabaha ekmeğinizin tadı tam olarak oturmuş olacaktır.
Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı kırık ceviz
1 su bardağı kepek unu
3,5 su bardağı beyaz un
2 tatlı kaşığı toz maya
Hazırlanması:
-Makinanızın tankına su, süt, şeker, tuz ve zeytinyağını ekleyin.
-Üstüne unları ve en üstede mayanızı ilave edin.
-Hamurun toparlanmış ve hafif sert bir hamur olması gerekiyor; buna göre un ve sıvı miktarını ayarlayın.
-Makinanızın 2 numaralı fransız ekmeği menüsünü seçin(ben az kızarmış ekmek modunda pişirdim) ve ilave malzeme alarmı çalınca cevizleri ekleyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Starbucks Kurabiyesi
Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...
-
Bu poğaçaların tarifi elimdeki kaynakta(Sofra dergisinin çok eski bir sayısı,Emine Beder'in tarifi) midye çörek olarak adlandırılmış ama...
-
Özellikle ev hanımlarında doğal yaşama doğru inanılmaz bir merak başladı son zamanlarda; büyük şehirlerde bile kendi yoğurdunu, reçelini, ta...
-
Bildiğimiz pastane açması, hem de öyle zor ve yeni bir tarif değil. Üstelik o kadar yağlı da değil, bazı tariflerde şekil verirken arasına...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder