26 Kasım 2008 Çarşamba

Evde Kestane Keyfi


Buz gibi havada o güzel kokusuyla kim bilir kaç kişinin başını döndürür kestane; her ne kadar sokakta yemenin daha keyifli olacağı düşünülsede özellikle çocuklu aileler için evde kestane keyfi başka oluyor. Sadece 1-2 püf noktasına dikkat ederseniz kestaneleriniz sokak kestanesini aratmayacaktır. Aslında olay kestane kesildikten sonra sıcak suda 20 dk bekletip teflon tavada pişirmekten ibaret ama detay isteyenler için yapılış aşamalarını maddeledim.



-Kestanelere doğrama tahtasında küçük bir bıçak yardımıyla enine çizgiler atın.
-Bütün kestaneleri geniş bir kaba alın ve üzerlerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
-Yaklaşık 20dk. kestaneleriniz bu suda bekletin böylece kabukları çok kolay çıkacaktır.
-Kapaklı teflon bir tavayı ocağa alın ve yüksek ateşte iyice ısınınca sudan çıkardığınız kestaneleri üst üste binmeyecek şekilde içine dökün.
-Kapağını kapatın, ocağı orta ısıya getirin ve yaklaşık 2-3 dk sonra kestanelerin altı karardıysa diğer tarafını çevirin ve kapağını kapatıp 1 dk sonra ocaktan alın.
-Kestaneler sıcakken tamamını soyarsanız kabuklarının ne kadar kolay çıktığını göreceksiniz.

2 yorum:

  1. Gulmira kestane tutan minik eller cok tatli:) Kabuklar kolay cikiyor demene ragmen fotografta pek de iyi catlamamislar gibi. Biz keserken lazerli bicak kullaniyoruz. Bir daha ki sefere oyle dene istersen, benim sitedeki fotogralarda oldugu gibi tamamen acildigini goreceksin.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Zeynep, gözünden kaçmamış; aslında o kestaneler dünden arta kalan pimemiş kestanelerdi.Elimi poşede daldırdım ve kesildiğini görünce eşim jest yapıp hepsini kesmiş diye düşündüm ama sadece 2-3 tanesini kesmiş.Ben de olduğu gibi önce suya sonra tavaya attım kesilmemesine rağmen çabuk soyuldular, su yöntemini dene lütfen.

    YanıtlaSil

Starbucks Kurabiyesi

Kaybedilmemesi gereken bir tarif; un miktarına dikkat edin lütfen. Çok sert yada çok yumuşak bir hamur olmamalı. Tarifin orjinalinde fıs...